Viihde

OnlyFans-tähti Susanna Penttilä yritys menestyy yli 400 000 euron liikevaihdolla

Susanna Penttilä, 51-vuotias yrittäjä ja OnlyFans-tähti, on nähnyt merkittävää kasvua uudessa liiketoiminnassaan. Hänen yrityksensä, Susanna Petrina Penttilä Oy, joka perustettiin huhtikuussa 2023, on juuri julkaissut ensimmäisen tilinpäätöksensä, joka kattaa ajanjakson 20. huhtikuuta 2023 – 31. joulukuuta 2023. Vain kahdeksassa kuukaudessa yritys saavutti 408 000 euron liikevaihdon ja teki 134 000 euron voiton.

Yrityksen hallitus ehdotti voittojen siirtämistä yrityksen omaan pääomaan ja maksoi osakkeenomistajille 10 700 euron osingon. Penttilä, joka omistaa myös Helsingin keskustassa sijaitsevan muotiliike Férrerin, antoi kommentteja Iltalehdelle. Pohdiskellessaan menestystään hän korosti OnlyFansin merkitystä tulonlähteenä.

“Ajattelin aluksi, että ansaitsisin noin 1000–2000 euroa kuukaudessa OnlyFansista. Koska olen tämän ikäinen, oletin, ettei ketään kiinnostaisi,” Penttilä kertoi puhelinhaastattelussa Pariisista. Hänen osallistumisensa Farmi Suomi -ohjelman kuvauksiin ei yrittäjän mukaan vaikuttanut hänen liiketoimintaansa.

Uuden yrityksensä lisäksi Penttilän muotiliike Férrer teki viimeisellä tilikaudellaan (syyskuu 2022 – elokuu 2023) 93 000 euron liikevaihdon, kun edellisenä vuonna se oli 107 000 euroa. Liike teki viimeisellä tilikaudella 6 400 euron tappion, kun edellisenä vuonna tappio oli 3 000 euroa. Haasteista huolimatta Penttilä on optimistinen ja uskoo, että OnlyFansin tuoma näkyvyys voi vaikuttaa positiivisesti myös muotiliikkeen tulokseen.

“Yleinen taloudellinen tilanne on vaikea, joten kaikki kulut on minimoitava ja yritettävä vain selviytyä,” Penttilä totesi. Hän rohkaisee myös kuluttajia pitämään talouden pyörät pyörimässä: “On parempi kierrättää rahaa, jos sitä on, eikä pitää sitä pankkitilillä. Kun raha liikkuu, kaikilla säilyy työpaikat.”

Penttilä on puhunut avoimesti OnlyFans-urastaan ja korostanut, että ikä ei saisi estää ketään osallistumasta rohkeisiin kuviin. “Kuka päättää, että vain parikymppisten pitäisi olla rohkeissa kuvissa? Seksuaalisuus ja seksikkäät kuvat kuuluvat kaikille aikuisille iästä riippumatta! Toivon, että moni ajattelisi tästä positiivisesti,” hän kertoi vuonna 2023.

Rahallinen motivaatio hänen siirtymiseensä OnlyFansiin oli selkeä. “Taloudellinen tilanne oli syy, miksi avasin OnlyFans-tilin. En olisi mennyt OnlyFansiin ilman koronakautta,” hän kertoi Iltalehden haastattelussa maaliskuussa 2024.

Penttilän yrittäjäpolku jatkaa kehittymistään, yhdistäen hänen läsnäolonsa OnlyFansissa muotiin liittyviin liiketoimiinsa, samalla kun hän navigoi nykyisessä taloustilanteessa sitkeydellä ja optimismilla.