Viihde

Erika Helin Avaa Aku Hirviniemen Kohun Seuraukset Jonna Joutsenen Uutuuskirjassa

Erika Helin, OnlyFans-tähti, jakaa henkilökohtaisia kokemuksiaan Jonna Joutsenen vastajulkaistussa kirjassa Näin voitat vihaajasi. Kirjassa Helin avaa julkisesti, millaisia seurauksia Aku Hirviniemen ympärillä olleella kohulla on ollut hänen elämäänsä. Helin on aiemmin kertonut, että hän oli yksi naisista, jotka saivat sopimattomia viestejä näyttelijältä, ja tämä paljastus toi mukanaan runsaasti huomiota sekä tukea että arvostelua.

Helin kuvailee kirjassa saamaansa voimakasta vastareaktiota, korostaen viestimäärää, jossa Hirviniemeä puolustettiin samalla kun häntä ja muita kokemuksistaan kertoneita naisia mustamaalattiin. Monet viesteistä leimasivat naiset “itseään tyrkyttäviksi huoriksi” ja syyttivät heitä huumorintajuttomiksi, väittäen että cancel-kulttuuri on mennyt liian pitkälle. Helin huomauttaa, kuinka häneen kohdistuneissa kommenteissa keskityttiin henkilökohtaisiin asioihin, kuten OnlyFans-uraan, botoksiin ja rintaleikkaukseen. “Mun kohdalla yritettiin mennä henkilökohtaisuuksiin,” hän toteaa, “ikään kuin niillä asioilla olisi mitään merkitystä verrattuna siihen, että toinen ihminen tekee väärin.”

Helin kertoo myös, kuinka kohu on lisännyt selvästi häirintää hänen sosiaalisessa mediassaan. Joka aamu hän kohtaa vähintään yhden sopimattoman kommentin, ja osa viesteistä on mennyt pelkkiä solvauksia pidemmälle. Eräässä tapauksessa eräs henkilö uhkasi hänen henkeään, kun Helin oli poistettu Teatteri-ravintolasta asuvalintansa takia. “Jenkkiläinen halusi repiä hiukseni irti ja tappaa minut. Se on ehkä järkyttävin viesti, mitä olen sosiaalisessa elämässäni koskaan saanut,” hän kertoo.

Erika Helin nude

Julkisuuden mukanaan tuoma stressi vaikutti Helinin terveyteen vakavasti, ja hän kärsi unettomuudesta sekä hiustenlähdöstä. Vaikka tilanne oli raskas, Helin sanoi alkuvuodesta Jutulla-podcastissa, että hän oli tyytyväinen siihen, että aiheesta tuli valtakunnallinen keskustelu. Hän myönsi kuitenkin, että hän on miettinyt paljon, mitä kohu on aiheuttanut Hirviniemelle, ja tuntee huolta hänen jaksamisestaan. “Olen kyllä miettinyt paljon, miten hän voi. En toivo kenellekään mitään pahaa,” hän sanoi, ja lisäsi, että vaikka hän on huolissaan Hirviniemen mielenterveydestä, vastuun kantaminen on silti välttämätöntä: “Jos olet itse mokaillut 10 vuotta, niin on vain kestettävä seuraukset.”

Marraskuussa 2023 Hirviniemi pyysi julkisesti anteeksi käytöstään ja kertoi hakeutuneensa ammattiapuun.

Näin voitat vihaajasi julkaistiin 8. lokakuuta 2024 ja tarjoaa lukijoille suoran näkemyksen siitä, millaisia emotionaalisia ja sosiaalisia seurauksia julkisilla kohuilla voi olla. Helinin tarina korostaa, millaisen henkilökohtaisen hinnan voi joutua maksamaan, kun astuu esiin tällaisissa tilanteissa, ja antaa myös tärkeää näkökulmaa kulttuurisiin rakenteisiin, jotka vaikuttavat näihin tapahtumiin.