Valmistusaika: 10 minuuttiaKypsennysaika: 20 minuuttiaYhteensä: 30 minuuttiaAnnokset: Noin 4-5 pientä purkkia

Kun syksy saapuu ja puolukkametsät kutsuvat, on aika valmistaa jotakin todella erityistä – maailman paras puolukkahillo. Tämä resepti ei ole vain hilloa; se on makuelämys, joka vie sinut suoraan raikkaisiin suomalaisiin metsiin jokaisella lusikallisella. Herkullisen makea ja samalla täydellisen kirpeä, tämä puolukkahillo sopii täydellisesti aamupalapöytään, juustotarjottimelle tai vaikka perinteisten liharuokien kylkeen. Valmista tämä kotikeittiössä ja anna luonnon maun puhua puolestaan!

Ainesosat

  • 1 kg tuoreita puolukoita
  • 500 g sokeria
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl sitruunamehua

Ohjeet

  1. Huuhtele puolukat kylmällä vedellä ja poista mahdolliset roskat.
  2. Laita puolukat, vesi ja sitruunamehu isoon kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes puolukat alkavat rikkoutua ja niistä vapautuu mehua.
  3. Lisää sokeri vähitellen, sekoittaen hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen. Jatka keittämistä noin 15-20 minuuttia, kunnes hillo alkaa saostua ja muuttua kauniin kiinteäksi.
  4. Nosta kattila liedeltä ja anna hillon jäähtyä hieman ennen kuin kaadat sen puhtaisiin lasipurkkeihin. Sulje purkit tiiviisti kannella.
  5. Anna hillon jäähtyä kokonaan ennen kuin säilytät sen jääkaapissa.

Ravintosisältö

Alla arvioidut ravintoarvot per 100 g maailman parasta puolukkahilloa.

AinesosaMäärä
Energia100 kcal
Hiilihydraatit25 g
Sokerit22 g
Rasva0 g
Proteiini0.2 g
Kuitu2 g
Natrium0 mg

Lisää reseptejä