Mummon pannukakku on perinteinen suomalainen herkku, joka tunnetaan yksinkertaisuudestaan ja herkullisesta maustaan. Tämä resepti on suosittu suomalaisissa kodeissa ja se sopii erinomaisesti niin aamiaiseksi, välipalaksi kuin jälkiruoaksi. Nauti tämä pannukakku lämpimänä suosikkilisukkeidesi kera.
Ainekset:
- 1 litra maitoa
- 4 munaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1,2 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 tl vaniljauutetta (valinnainen)
- 60 g sulatettua voita tai margariinia
- Voita tai margariinia leivinpaperin voiteluun
Ohjeet:
1. Esilämmitä uuni:
- Esilämmitä uuni 225°C:seen.
2. Valmista taikina:
- Vatkaa suuressa kulhossa munat ja sokeri kevyeksi ja kuohkeaksi.
- Lisää maito vähitellen, jatkaen vatkaamista, kunnes seos on hyvin sekoittunut.
- Lisää suola ja vaniljauute (jos käytät).
- Lisää jauhot hitaasti, vatkaten jatkuvasti paakkujen välttämiseksi. Sekoita, kunnes taikina on tasaista.
- Sekoita joukkoon sulatettu voi.
3. Valmista leivinpelti:
- Voitele suuri leivinpelti (reunoilla) tai suorakulmainen vuoka voilla tai margariinilla tarttumisen estämiseksi.
4. Kaada ja paista:
- Kaada taikina valmistettuun leivinpeltiin, levittäen sen tasaisesti.
- Paista esilämmitetyssä uunissa noin 30-40 minuuttia, tai kunnes pannukakku on kullanruskea ja keskeltä kypsä. Reunojen tulisi olla rapeita.
5. Tarjoile:
- Ota pannukakku uunista ja anna sen jäähtyä hieman ennen leikkaamista neliöiksi tai suorakaiteiksi.
- Tarjoile lämpimänä haluamiesi lisukkeiden, kuten tuoreiden marjojen, hillon, siirapin tai kermavaahdon kera.
Mummon Pannukakku Reseptin Ravintosisältö
Annoskoko: 1 pala (perustuu 12 palaan pannukakusta)
Ravintoaine | Määrä per annos |
Kalorit | 230 kcal |
Proteiini | 6 g |
Hiilihydraatit | 31 g |
– Sokerit | 9 g |
– Kuitu | 1 g |
Rasva | 9 g |
– Tyydyttyneet | 5 g |
Kolesteroli | 80 mg |
Natrium | 250 mg |
Kalsium | 150 mg |
Rauta | 1 mg |
Huomautus: Ravintoarvot ovat arvioita ja voivat vaihdella käytettyjen ainesosien ja annoskoon mukaan.
Haluatko nähdä lisää herkullisia reseptejä? Seuraa alla olevia linkkejä