Perinteinen pannukakku on täydellinen valinta viikonlopun aamiaiselle tai iltapäiväkahvin seuraksi. Sen valmistaminen on yksinkertaista, ja lopputulos on aina herkullinen.

Ainekset

  • 1 litra maitoa
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 50 g voita (sulatettuna)
  • 1 tl vaniljasokeria (valinnainen)

Valmistusohjeet

1. Valmistele uuni: Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Sekoita ainekset: Riko kananmunat kulhoon ja vispaa niiden rakenne rikki. Lisää maito ja vispaa kevyesti. Lisää vehnäjauhot, sokeri, suola ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lopuksi lisää sulatettu voi ja sekoita hyvin.

3. Leivinpaperi ja vuoka: Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla tai voitele vuoka voilla.

4. Kaada taikina: Kaada taikina uunivuokaan ja tasoita pinta.

5. Paista: Paista pannukakkua uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia, kunnes se on kullanruskea ja kypsä. Pannukakku nousee uunissa, mutta laskeutuu hieman jäähtyessään.

6. Tarjoile: Anna pannukakun jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Leikkaa paloiksi ja tarjoile esimerkiksi hillon, kermavaahdon tai tuoreiden marjojen kera.

Ravintosisältö

RavintoaineMäärä per annos (100 g)
Energia170 kcal
Proteiini5 g
Rasva7 g
tyydyttynyttä3 g
Hiilihydraatit22 g
sokereita8 g
Ravintokuitu0,5 g
Suola0,4 g

Huomio: Ravintosisältö on arvio ja voi vaihdella riippuen käytetyistä aineksista ja annoskoosta.

Haluatko nähdä lisää herkullisia reseptejä? Seuraa alla olevia linkkejä