Kysymyksiä

Tietovisa kysymyksiä illanistujaisiin – hauskaa yhdessä

Tietovisa kysymyksiä illanistujaisiin on helppo ja hauska tapa saada keskustelua ja naurua käyntiin ruokapöydässä. nämä kysymykset liittyvät ruokaan, juomiin, pöytätapoihin ja illanistujaisten hauskoihin hetkiin. mukana on sekä faktoja että arvoituksia, joten jokainen löytää jotain mihin vastata. täydellinen peli, kun halutaan rennosti testata tietoja ja pitää porukalla hauskaa samalla kun syödään ja juodaan.

Ruuan ja juomien hauskoja faktoja

  1. Mikä maa on tunnettu fonduen keksimisestä?
     ➡ Sveitsi

  2. Mikä hedelmä tunnetaan ”voihedelmänä” sen kermaisen koostumuksen vuoksi?
     ➡ Avokado

  3. Minkä pastan nimi tarkoittaa italiaksi ”pieniä matoja”?
     ➡ Vermicelli

  4. Mitä alkoholijuomaa tarjoillaan perinteisesti kuparimukissa?
     ➡ Moscow Mule

  5. Mikä juusto tunnetaan kuuluisasti rei’istään?
     ➡ Sveitsiläinen juusto

  6. Mikä yrtti on peston pääraaka-aine?
     ➡ Basilika

  7. Mikä maa juo eniten kahvia henkeä kohti?
     ➡ Suomi

  8. Mitä lihaa käytetään perinteisesti shepherd’s piessa?
     ➡ Lammas

  9. Mitä pähkinää käytetään marsipaanin valmistukseen?
     ➡ Mantelit

  10. Mikä on painoltaan maailman kallein mauste?
     ➡ Sahrami

  11. Mikä on margaritan pääalkoholi?
     ➡ Tequila

  12. Mistä kasvinosasta kaneli tulee?
     ➡ Kuoresta

  13. Mikä vihannes oli ensimmäinen, jota kasvatettiin avaruudessa?
     ➡ Peruna

  14. Minkä pastamuodon nimi tarkoittaa ”pieniä korvia”?
     ➡ Orecchiette

  15. Mitä hedelmää kutsuttiin ennen ”kiinan karviaismarjaksi”?
     ➡ Kiivi

  16. Mikä japanilainen ruoka on valmistettu fermentoiduista soijapavuista?
     ➡ Natto

  17. Minkä tyyppistä viiniä käytetään useimmiten sangriassa?
     ➡ Punaviini

  18. Minkä jälkiruoan nimi tulee ballerinan mukaan?
     ➡ Pavlova

  19. Mitä lihaa käytetään perinteisesti carpacciossa?
     ➡ Naudanlihaa

  20. Mitä hedelmää käytetään perinteisessä Pimm’s Cupissa Isossa-Britanniassa?
     ➡ Kurkku (koriste on olennainen!)

Pöytätavat ja etiketti

  1. Kummalle puolelle lautasta veitsi laitetaan?
     ➡ Oikealle puolelle

  2. Mihin kohtaan viinilasi asetetaan suhteessa lautaseen?
     ➡ Veitsen yläpuolelle, oikealle

  3. Jos sinulle tarjotaan jotain mitä et pidä, mikä on kohteliasta tehdä?
     ➡ Ottaa pieni pala tai jättää hiljaa syömättä

  4. Kuka aloittaa syömisen ensin muodollisella illallisella?
     ➡ Isäntä

  5. Mihin suuntaan ruokia pitäisi kierrättää pöydässä?
     ➡ Oikealle

  6. Mihin laitat lautasliinan, kun nouset hetkeksi pöydästä?
     ➡ Tuolillesi

  7. Mikä haarukka käytetään ensin monen ruokalajin muodollisessa ateriassa?
     ➡ Ulommainen haarukka

  8. Kuinka näytät tarjoilijalle, että olet syönyt loppuun?
     ➡ Asettamalla veitsen ja haarukan yhdessä lautaselle kello 4 asentoon

  9. Tosi vai epätosi: Lasia kuuluu aina kilistää maljan aikana.
     ➡ Epätosi (valinnaista, riippuu tilanteesta)

  10. Mikä on perinteinen lause, joka sanotaan ennen syömistä Ranskassa?
     ➡ “Bon appétit!”

Illalliskulttuuri ja historia

  1. Minkä maan ruokakulttuuriin kuuluu tapas-tyylinen syöminen?
     ➡ Espanja

  2. Mikä oli roomalainen juhla, joka innoitti nykyaikaisia banketteja?
     ➡ Symposium

  3. Kuka perusti modernin ravintolan 1700-luvulla?
     ➡ A. Boulanger Pariisissa

  4. Minkä Yhdysvaltain juhlan yhteydessä järjestetään suuri juhla-ateria?
     ➡ Kiitospäivä

  5. Minkä kuuluisan illallisen jälkeen tapahtui onnettomuus 14.4.1912?
     ➡ Titanicin viimeinen illallinen

  6. Mikä brittiläinen tv-ohjelma pyörii kaoottisten illalliskutsujen ympärillä?
     ➡ Come Dine With Me

  7. Mitä ”potluck” tarkoitti alun perin?
     ➡ Ottaa sattumanvaraisesti sitä mitä padassa sattuu olemaan

  8. Millä vuosikymmenellä fondue-juhlat nousivat suosioon Euroopassa ja Yhdysvalloissa?
     ➡ 1970-luku

  9. Mitä ruokaa tarjoiltiin JFK:n viimeisellä illallisella Texasissa?
     ➡ Paistettua naudanlihaa sienikastikkeella

  10. Mikä maa aloitti ”aperitivo-tunnin” perinteen?
     ➡ Italia

  11. Kuka kuuluisa kokki kirjoitti Mastering the Art of French Cooking?
     ➡ Julia Child

  12. Antiikin Kreikassa, ketkä saivat osallistua symposiumiin?
     ➡ Vain miehet (naiset jätettiin ulkopuolelle, paitsi esiintyjät)

  13. Mikä aasialainen maa teki hot potista suositun ryhmäaterian?
     ➡ Kiina

  14. Mikä kuuluisa kuvitteellinen illallinen tapahtuu Liisa Ihmemaassa -tarinassa?
     ➡ Hullun Hatuntekijän teekutsut

  15. Minkä 1600-luvun kuningas oli tunnettu loisteliaista juhlistaan Versailles’ssa?
     ➡ Ludvig XIV

Arvoituksia ja “Mikä olen?” -ruokaversio

  1. Olen pyöreä, juustoinen ja leikataan viipaleiksi. Mikä olen?
     ➡ Pizza

  2. Minut voi paistaa, muussata tai keittää, ja kasvan maan alla. Mikä olen?
     ➡ Peruna

  3. Olen punainen mutta en marja, käytetään salaateissa ja kastikkeissa. Mikä olen?
     ➡ Tomaatti

  4. Minut rikotaan, vatkataan ja paistetaan, ja olen hyvä aamiaisella. Mikä olen?
     ➡ Muna

  5. Olen makea, kylmä ja lapset jahtaavat minua kesällä. Mikä olen?
     ➡ Jäätelö

  6. Olen juoma, mutta minua voi syödä murojen kanssa. Mikä olen?
     ➡ Maito

  7. Minua käytetään maustamiseen, mutta liikaa minua on huono. Mikä olen?
     ➡ Suola

  8. Olen hedelmä, värini on nimeni, ja apinat pitävät minusta. Mikä olen?
     ➡ Banaani

  9. Olen pitkä, keltainen ja minut kuoritaan. Mikä olen?
     ➡ Banaani (kyllä, saa tulla kahdesti!)

  10. Olen vihreä tai musta, pyöreä ja suolainen. Mikä olen?
     ➡ Oliivi

  11. Olen pieni, rouskuva ja usein jäätelön päällä. Mikä olen?
     ➡ Strösseli

  12. Olen jälkiruoka, joka paistetaan ja jossa on kuorrute päällä. Mikä olen?
     ➡ Kakku

  13. Olen tulinen, punainen tai vihreä, ja ihmiset pelkäävät minua mausteisissa ruoissa. Mikä olen?
     ➡ Chili

  14. Olen kupliva, joskus hieno, ja minua juodaan juhlissa. Mikä olen?
     ➡ Samppanja

  15. Olen litteä, rapea ja kaikki taistelevat viimeisestä palasta. Mikä olen?
     ➡ Pizzan kuori