Vanhanajan pannukakku on pehmeä ja kuohkea uunipannukakku, joka valmistuu helposti yksinkertaisista aineksista. Tämä herkullinen leivonnainen maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin, ja sen voi nauttia monin eri tavoin.
Ainekset
Tarvitset seuraavat ainekset:
- 1 litra maitoa
- 4 kananmunaa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 50 g voita sulatettuna
Valmistusohjeet
1. Esivalmistelut: Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele uunivuoka. Perinteisesti pannukakku paistetaan matalassa suorakaiteen muotoisessa uunivuoassa.
2. Taikinan valmistus: Vatkaa kananmunat kevyesti kulhossa ja lisää maito. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola keskenään. Lisää kuivat aineet vähitellen maito-munaseokseen jatkuvasti sekoittaen, jotta taikina pysyy tasaisena ja paakuttomana.
3. Sulata voi: Sulata voi ja sekoita se taikinan joukkoon. Tämä antaa pannukakulle sen tunnusomaisen rikkaan maun ja pehmeän rakenteen.
4. Paistaminen: Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia, kunnes pannukakku on kullanruskea ja kohonnut reunoilta.
5. Jäähdytys ja tarjoilu: Anna pannukakun jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Voit tarjoilla sen esimerkiksi marjahillon ja kermavaahdon kera, mutta myös tuoreet marjat, hedelmäsoset tai vaniljajäätelö sopivat hyvin.
Vanhanajan Pannukakun Ravintosisältö
Ainesosa | Määrä | Energia (kcal) | Proteiini (g) | Hiilihydraatit (g) | Rasva (g) | Kuitu (g) | Sokeri (g) | Natrium (mg) |
Maito | 1 litra | 640 | 32 | 48 | 32 | 0 | 48 | 400 |
Kananmunat | 4 kpl | 280 | 24 | 4 | 20 | 0 | 0 | 280 |
Vehnäjauhot | 2 ½ dl | 400 | 12 | 84 | 2.5 | 2.5 | 0 | 2.5 |
Sokeri | 1 dl | 400 | 0 | 100 | 0 | 0 | 100 | 0 |
Suola | 1 tl | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 2400 |
Voita | 50 g | 360 | 0.4 | 0 | 40 | 0 | 0 | 0 |
Yhteensä | 2080 | 68.4 | 236 | 94.5 | 2.5 | 148 | 3082.5 | |
Annoskoko (1/8 kakku) | n. 260 g | 260 | 8.6 | 29.5 | 11.8 | 0.3 | 18.5 | 385.3 |
Haluatko nähdä lisää herkullisia reseptejä? Seuraa alla olevia linkkejä