Amerikkalainen pannukakku on tunnettu ympäri maailmaa sen paksuudesta ja pehmeydestä. Eroavaisuus perinteisiin ohukaisiin on huomattava, sillä amerikkalaiset pannukakut ovat yleensä pienempiä halkaisijaltaan mutta paljon paksumpia ja ilmavampia. Niitä tarjoillaan usein siirapin, voin ja tuoreiden marjojen kera.

Ainesosat

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 2,5 dl piimää tai maitoa
  • 1 iso kananmuna
  • 2 rkl sulatettua voita tai öljyä
  • Voita tai öljyä paistamiseen

Valmistusohjeet

1. Sekoita kuivat ainesosat: Yhdistä isossa kulhossa vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.

2. Lisää märät ainesosat: Vatkaa toisessa kulhossa piimä (tai maito), kananmuna ja sulatettu voi tai öljy yhteen. Kaada märät ainekset kuivien ainesten sekaan ja sekoita vain sen verran, että ainekset ovat yhdistyneet. Taikinaan saa jäädä hieman paakkuja.

3. Paista pannukakut: Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja lisää siihen hieman voita tai öljyä. Kaada taikinaa pannulle (noin 0,5 dl per pannukakku) ja paista, kunnes pannukakun pinnalle muodostuu pieniä kuplia ja reunat alkavat kiinteytyä. Käännä pannukakku ja paista, kunnes toinenkin puoli on kullanruskea.

4. Tarjoile lämpimänä: Tarjoile pannukakut heti lämpiminä voin, siirapin, marjojen, hedelmien tai muiden haluamiesi lisukkeiden kera.

Ravintosisältö

RavintoaineMäärä per annos (1 pannukakku)
Energiaa150 kcal
Proteiinia4 g
Hiilihydraatteja22 g
Sokeria5 g
Rasvaa5 g
Tyydyttynyttä rasvaa2 g
Kuitua1 g
Natriumia350 mg

Haluatko nähdä lisää herkullisia reseptejä? Seuraa alla olevia linkkejä