Reseptit

Maailman Parhaat Lämpimät Voileivät

Lämpimät voileivät ovat helppo ja herkullinen vaihtoehto lounaalle, päivälliselle tai vaikkapa iltapalaksi. Tämä resepti yhdistää klassiset ainekset moderniin makumaailmaan, luoden suussa sulavia lämpimiä voileipiä, jotka varmasti miellyttävät koko perhettä. Valmistusaika on lyhyt, joten nämä voileivät sopivat mainiosti kiireiseen arkeen tai rennon viikonloppuhetken herkkupalaksi.

Ainekset

  • 8 viipaletta täysjyväleipää
  • 200 g keittokinkkua (ohueksi viipaloituna)
  • 200 g juustoa (esim. gouda, emmental tai cheddar, raastettuna)
  • 2 tomaattia (viipaloituna)
  • 1 punasipuli (ohuina renkaina)
  • 1 vihreä paprika (ohuina viipaleina)
  • 4 rkl majoneesia
  • 2 rkl dijon-sinappia
  • 1 rkl voita tai margariinia (paistamiseen)
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan
  • Tuoretta basilikaa tai persiljaa (koristeluun)

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Levitä majoneesi ja dijon-sinappi tasaisesti neljälle leipäviipaleelle.
  3. Lisää jokaiselle leipäviipaleelle kinkkuviipaleita, juustoraastetta, tomaattiviipaleita, punasipulirenkaita ja paprikaviipaleita.
  4. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
  5. Peitä täytetyt leivät toisella leipäviipaleella.
  6. Sulata voi tai margariini paistinpannulla keskilämmöllä. Paista voileipiä pannulla molemmin puolin, kunnes ne ovat kullanruskeita ja juusto on sulanut.
  7. Siirrä voileivät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunissa noin 5–10 minuuttia, kunnes ne ovat kauttaaltaan lämpimiä.
  8. Koristele tuoreella basilikalla tai persiljalla ja tarjoile heti.

Ravintosisältö (per annos)

  • Energiaa: 450 kcal
  • Proteiinia: 22 g
  • Hiilihydraatteja: 35 g
  • Rasvaa: 25 g
  • Kuitua: 5 g
  • Suolaa: 2 g