UutisetViihde

Jari Sillanpää Ylellinen Helsingin Penthouse Taas Myynnissä – Kuusi Vuotta Ilman Ostajaa

Laulaja Jari “Siltsu” Sillanpää on jälleen laittanut myyntiin hulppean 236 neliömetrin penthousensa Helsingin keskustassa. Tämä on uusin yritys löytää ostaja asunnolle, joka on ollut myynnissä vuodesta 2018 lähtien. Asunto on tällä hetkellä myynnissä Oikotie.fi-sivustolla.

Alun perin luksusasunnon hintapyyntö oli 2,6 miljoonaa euroa. Kuitenkin kuuden vuoden ilman ostajaa jälkeen hintaa on alennettu merkittävästi 1 980 000 euroon. Vaikka hinta on laskenut, asunto on edelleen myymättä, mikä todennäköisesti johtuu korkeista kuluista, jotka voivat pelottaa potentiaalisia ostajia.

Yksi merkittävimmistä huolenaiheista mahdollisille ostajille on asunnon huomattava velkaosuus, joka on 995 945 euroa. Jos ostaja ei pysty ostamaan asuntoa velattomalla hinnalla, hän kohtaa lisäksi korkeat kuukausittaiset ylläpitokustannukset.

Tällä hetkellä yhtiövastike, joka sisältää hoitovastikkeen ja pääomavastikkeen, on huikeat 11 373 euroa kuukaudessa. Tämä huomattava kuukausittainen kustannus kaventaa merkittävästi potentiaalisten ostajien joukkoa, sillä se vaatii merkittävää taloudellista sitoutumista.

Taloudellista rasitusta lisää se, että taloyhtiö on äskettäin ilmoittanut 100 000 euron lainasta terassin vesivahinkojen korjaustöihin. Ottaen huomioon penthousen koon, Sillanpään osuus tästä lainasta tarkoittaa noin 15 500 euron lisälaskua, mikä lisää omistuskustannuksia entisestään.

Tällä hetkellä asunto on tyhjillään sen edellisen vuokralaisen, entisen jääkiekkovalmentaja Olli Jokisen, muutettua Ruotsiin. Sillanpää itse on siirtynyt asumaan Vihtiin, missä hän nauttii tilavasta omakotitalosta.

Vaikka ylellisen asunnon myynti on edelleen kesken, Sillanpään liiketoiminta, Bridgehead Productions Ltd Oy, menestyy hyvin. Yhtiön viimeisimmät tilinpäätöstiedot, jotka julkaistiin lokakuussa 2023, osoittivat 285 prosentin liikevaihdon kasvun edelliseen vuoteen verrattuna, ja nettotulos parani 30 000 eurolla. Yhtiön oma pääoma on vahva, 4,1 miljoonaa euroa, mikä heijastaa sen vakaata taloudellista perustaa.

Kuitenkin laulajan ammattielämä on kohdannut haasteita menneiden skandaalien vuoksi, mikä on vähentänyt keikkojen määrää ja supistanut kesäkiertuetta. Kustannusten vähentämiseksi Sillanpää on myös ottanut vastuulleen keikkojen järjestämisen, jolloin ulkopuolinen keikkajärjestäjä ei ole enää tarpeen.

Viihtyisä kattoterassi, jossa takka

Asunnon keittiö

Talo on katukuvassa todellinen huomion keskipiste.