Viihde

Hanna Kinnunen: Monipuolinen Mediatähti ja Musiikillinen Monilahjakkuus

Hanna Kinnunen on tunnettu suomalainen toimittaja, radiojuontaja ja näyttelijä. 44-vuotiaana hän on tehnyt merkittävän vaikutuksen Suomen media-alalla. Hanna Kinnusen pituus on 165 cm ja paino noin 62 kg, mikä korostaa hänen viehättävää olemustaan. Hanna tunnetaan monipuolisuudestaan työssään, ja hänen uransa kattaa monia median rooleja. Hän jatkaa tunnistettuna ja arvostettuna hahmona Suomessa.

Perhe ja Ura: Tasapainon Löytämisen Taito

Hanna Kinnunen on naimisissa miehensä kanssa, joka on syntynyt Oulussa, ja pariskunta on ollut yhdessä vuodesta 2008. He ovat rakentaneet rakastavan perheen, ja Hanna Kinnusen puoliso on ollut tärkeä tuki heidän yhteisellä matkallaan. Kinnunen on omistautunut äiti kahdelle lapselleen. Hanna Kinnusen lapset, 14-vuotias poika ja 11-vuotias tytär, ovat perheen keskipisteessä, ja Kinnunen tasapainottaa mediassa olevan uransa kotona olevien vastuiden kanssa. Vaikka hänen ammattiuransa on vaativa, hän asettaa perheensä etusijalle ja löytää iloa yhdessä vietetystä ajasta, mikä vahvistaa heidän perheensä yhteenkuuluvuutta.

Lapsuuden Haasteet ja Määrätietoisuus

Hanna Kinnunen kasvoi Oulun Kirkkokankaan alueella, jossa hän asui perheensä kanssa rivitalossa. Perheeseen kuuluivat isä, joka työskenteli lääkärinä, äiti, joka toimi erikoissairaanhoitajana, sekä Hannan seitsemän vuotta nuorempi pikkuveli. Hanna oli luonteeltaan iloinen ja eloisa lapsi, ja sukulaiset kehuivat usein hänen aurinkoista olemustaan. Perhe vietti tasapainoista arkea, jossa kotitöiden jälkeen oli aikaa leikeille, kuten konk-pelille ja flipperille.

Vaikka Hanna oli positiivinen ja reipas, hän kohtasi haasteita kouluaikoinaan. Toisen luokan aikana muutama vuotta vanhempi poika alkoi kutsua häntä “omenaksi” välitunnilla, ja pian muutkin oppilaat liittyivät nimen käyttöön. Kolmannella luokalla Hanna sai kuulla ilkeitä kommentteja siitä, että hän oli käynyt kotona lounasaikaan, ja viidennellä luokalla hän joutui kestämään loukkaavia huomautuksia painostaan, joita hänen luokkatoverinsa heittelivät, kutsuen häntä “läskiksi” ja “siaksi”.

Hanna piti nämä kokemukset sisällään, eikä kertonut niistä opettajalle, vanhemmilleen tai ystävilleen. 11-vuotiaana Hanna päätti näyttää kaikille. Kun viidennen luokan kevät päättyi ja kesäloma alkoi, Hanna otti elämässään ohjat omiin käsiinsä. Hän alkoi juosta päivittäin, kuunnellen lempipoikabändinsä hittikappaletta “Step by Step” korvakuulokkeillaan ja pukeutuen kukkakuvioisiin pyöräilyshortseihin.

Hanna alkoi myös noudattaa tiukkaa ruokavaliota, jota hän opiskeli salaa kotona olleista Painonvartijoiden oppimateriaaleista. Hänen ruokavalionsa koostui aamuisin yhdestä ruisleivän palasta ja omenasta tai mandariinista, lounaaksi ja päivälliseksi salaatista, jossa oli kurkkua, tomaattia, raejuustoa sekä keitettyä kinkkua tai tonnikalaa, ja illalla marjoista ja rahkasta. Vaikka hänen äitinsä huomasi Hannan lisääntyneen liikunnan, Hanna vakuutti kaiken olevan kunnossa.

Näyttelijäura: Pienistä Rooleista Suursuosioo

Hanna Kinnunen nousi julkisuuteen vuonna 2003 voitettuaan kilpailun Haluatko filmitähdeksi? Voitto toi hänelle mahdollisuuden merkittävään rooliin elokuvassa Levottomat 3. Vaikka Kinnunen esiintyi elokuvassa, joka valmistui vuonna 2004, hänen roolinsa oli kuitenkin pienempi kuin alun perin luvattiin. Ennen tätä Kinnunen oli jo saanut ensimmäisen kosketuksensa elokuva-alaan, kun hän esiintyi pienessä sivuroolissa vuonna 2001 julkaistussa elokuvassa Rölli ja metsänhenki.

Kinnusen näyttelijänura otti merkittävän askeleen eteenpäin vuonna 2006, kun hän liittyi MTV3:n suosittuun päivittäisdraamasarjaan Salatut elämät. Sarjassa Kinnunen esitti Laura Kivirannan puheliasta ja uteliasta serkkua, Salla Taalasmaata (ent. Tervajoki, Laitela ja Mattila-Taalasmaa, o.s. Mattila). Sallan hahmo nousi nopeasti keskeiseen rooliin sarjassa, ja hänen tarinansa käänteet pitivät katsojat jännityksessä. Keväällä 2009 Sallan hahmon oletettiin menehtyneen räjähdyksessä, mutta katsojat saivat yllättyä, kun Salla palasi elävien kirjoihin ruumishuoneella.

Kinnunen kuitenkin jätti sarjan toukokuussa 2009 raskautensa vuoksi, ja Salla poistui sarjasta tammikuussa 2010. Salla Taalasmaa kuitenkin palasi kesällä 2018 spin-off-sarjassa Pihlajasatu, ja keväällä 2019 hänet nähtiin jälleen Salatut elämät -sarjan vakiohahmona. Kinnusen rooli suomalaisessa televisiodraamassa on ollut merkittävä, ja hänen hahmonsa ovat jättäneet pysyvän jäljen kotimaiseen televisiokulttuuriin.

Musiikkiura: R&B:stä Kilpailuvoittoon

Hanna Kinnunen, tunnettu myös taiteilijanimellä Hanna B, on osoittanut monipuolisuutensa viihdetaiteilijana levyttämällä R&B-tyylistä musiikkia. Keväällä 2009 hän voitti Biisikärpäsen toisen kauden avausjakson, mikä toi hänen musiikilliset taitonsa esille. Vuonna 2015 Kinnunen julkaisi kappaleen Hautaudun, joka sai positiivista huomiota. Vuonna 2024 hän kruunasi musiikkiuransa voittamalla Tähdet, tähdet -kilpailun kahdeksannen kauden, vakiinnuttaen paikkansa monipuolisena esiintyjänä.

Ura Toimittajana ja Juontajana

Hanna Kinnunen on tehnyt merkittävän uran suomalaisessa mediassa toimittajana ja juontajana. Hän työskenteli Yle Uutisissa vuosina 2004–2014 ja jatkoi Yle Puheella 2014–2016. Vuonna 2016 Kinnunen siirtyi Radio Aallon juontajaksi ja vuonna 2020 aloitti Aito Iskelmä -kanavalla. Lisäksi Kinnunen voitti Heikoin lenkki -ohjelman julkisuuden henkilöiden välisen kilpailun vuonna 2017.

Kirjailijana: Kehonkuvaa Käsittelemässä

Kirjailijana Kinnunen on kirjoittanut teoksen Valtavan ivana – Havaintoja naisen kehosta ja kiloista yhdessä Aino-Kuutamo Uusitorpan kanssa. Teos syventyy naisen kehonkuvaan ja siihen liittyviin haasteisiin, tuoden esiin sekä asiantuntijoiden että Kinnusen omia kokemuksia.