Uutiset

Mika Aaltola kävi kiireellisessä silmäleikkauksessa verkkokalvon irtauman vuoksi

Mika Aaltola, Euroopan parlamentin jäsen ja kokoomuksen edustaja, paljasti hiljattain merkittävän terveyteen liittyvän tapahtuman Instagram-tilillään. Aaltola kertoi kokemuksestaan näin: “Elämä tuo aina yllätyksiä. Verkkokalvo irtosi yllättäen silmästä. Oli tuntien kysymys, ettei se revennyt kokonaan. Onneksi ehdin mennä silmäkirurgin veitsen alle ajoissa.”

Päivityksessään Aaltola ilmaisi kiitollisuutensa saamastaan hoidosta ja totesi, että silmä pelastui ajoissa tapahtuneen toimenpiteen ansiosta. Hän painotti myös säännöllisten näöntarkastusten tärkeyttä ja totesi: “Muistakaa tarkistaa näkö usein. Tärkein aisteista. Tämä oli toinen verkkokalvon irtautuminen elämässäni. Silti en ollut käynyt tarkastuksessa vuoteen. Asiat on paljon helpompi korjata ajoissa.”

Terveyden Koulun mukaan verkkokalvon irtautuminen tapahtuu, kun valoa aistiva osa silmästä irtoaa ympäröivistä rakenteista. Tilastojen mukaan tämä tila koskee vuosittain noin yhtä kymmenestätuhannesta ihmisestä. Hoitamattomana verkkokalvon irtautuminen on vakava, näköä uhkaava tilanne, joka usein vaatii kirurgista hoitoa. Hoidosta huolimatta silmän näkökyky voi kuitenkin usein heikentyä.

Maanantaina tasavallan presidentti Alexander Stubb kutsui vuoden 2024 presidentinvaalien ehdokkaat virka-asunnolleen. Huomiota herättävästi paikalla ei ollut Aaltolaa, joka oli presidentinvaaleissa valitsijayhdistyksen ehdokkaana.

Presidentti Stubb julkaisi kuvan tapaamisesta, jossa ehdokkaat poseeraavat yhdessä. Hän totesi: “Oli mukava nähdä kanssakandidaatteja. Hyvä keskustelu ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Vanhatkin asiat muistettiin.” Presidentinvaaleissa Aaltola sai 1,5 prosenttia äänistä. Kesäkuun Euroopan parlamentin vaaleissa hän kuitenkin sai yli 95 000 ääntä ja tuli valituksi Euroopan parlamenttiin.