Uutiset

Sanna Marin innostui: Ultra Bra tekee odotetun paluun ja julkaisee uutta musiikkia

Legendaarinen Ultra Bra tekee odotetun paluun.

Torstaina aamulla julkistettu uutinen on saanut Ultra Bran fanit riemun partaalle. Yhtye ilmoitti tekevänsä paluun ja julkistavansa kaksi uutta kappaletta, joista ensimmäinen kuullaan perjantaina ja seuraava viikkoa myöhemmin. Lisäksi bändi aikoo esiintyä Helsingin Olympiastadionilla elokuussa 2025.

Yhtyeen paluuta juhlistettiin esityksellä, jossa oli mukana useita eri kuoroja, kuten Kallion lukion kuoro, Nomad Vocals -lauluyhtye, Rudolf Steiner -koulun kuoro Helsingistä sekä Sibelius-lukion kamari-, tyttö- ja sekakuoro. Myös Vaskivuoren lukion kamarikuoro, tyttökuoro ja mieskuoro olivat mukana.

Ultra Bra julkaisi Instagram-tilillään myös kuvan tulevasta konsertistaan, joka keräsi kommenttikenttään runsaasti positiivisia reaktioita:

– Tätä on odotettu! Ihanaa, kiitos! Aloin itkeä!

– Maailmassa on vielä toivoa.

– Kiitos! Juuri tätä tarvitsin tässä maailmantilanteessa ja Suomessa!

– Jes!

Myös entinen pääministeri Sanna Marin osoitti innostustaan yhtyeen paluusta, ja reagoi uutiseen Instagram-tarinoissaan.

– Kyllä, päivityksessä lukee.

Fanit kuitenkin pohtivat, onko kyseessä vain yksi paluukonsertti vai onko luvassa jotain suurempaa. X-sovelluksessa on esitetty erilaisia spekulaatioita siitä, että yhtye saattaisi julkistaa lisää konsertteja:

– Ultra Bra myy ensin yhden konsertin loppuun, sitten ilmoittaa toisen ja keväällä kertovat esiintyvänsä festareilla. Areenakiertue ja uutta musiikkia, spekuloidaan.

– Mietityttää, myydäänkö stadion ensin loppuun ja ilmoitetaan sitten kesän muut keikkapäivät? Miksi muuttaa PMMP:n toimivaksi todettua liiketoimintamallia? yksi kommentoi.

PMMP palasi lavoille syyskuussa 2023 yhdellä stadionkeikalla, joka myytiin hetkessä loppuun. Pian julkistettiin toinen konsertti, joka myös varattiin täyteen nopeasti. Tämä herätti fanien keskuudessa ärtymystä, kun yhtye myöhemmin ilmoitti esiintyvänsä kesän festivaaleilla ennen stadionkonsertteja.

Ultra Bra tunnetaan poliittisesti latautuneista sanoituksistaan sekä tarttuvista pop-rock-melodioistaan. Yhtye julkaisi uransa aikana viisi albumia ja huipensi uransa vuonna 2001. Heidän tunnetuimpia hittejään ovat muun muassa Sinä lähdit pois, Minä suojelen sinua kaikelta sekä Savanni nukkuu.