Uutiset

Indochine Julkaisi Kappaleen Kunnianosoituksena Sanna Marinille

Ranskalainen rock-yhtye Indochine on herättänyt huomiota tuoreella kappaleellaan, joka on omistettu entiselle Suomen pääministerille Sanna Marinille. Kappale kantaa nimeä Sanna sur la croix, mikä suoraan käännettynä tarkoittaa “Sanna ristillä.” Marin jakoi kappaleen omalla Instagram-tilillään, mikä herätti suurta kiinnostusta sosiaalisessa mediassa.

Yhtye kertoi ranskalaisessa 20 minutes -julkaisussa halunneensa nostaa esiin Sanna Marinin kohtaamat haasteet, erityisesti seksismin, jota hän joutui kokemaan pääministerikautensa aikana. Kappale kuvailee Marinia symbolisesti, vertaamalla häntä ristiinnaulittuun Mariaan ja kuvaa häntä eräänlaisena uhrina, joka joutui julkisuuden paineiden kohteeksi. Kappaleen toistuva säe “Oh Sanna” kutsuu Marinia pelastamaan itsensä ja todetaan, että “he eivät ansaitse sinua.”

Indochine- Sanna Sur La Croix

Indochinen uusi albumi, jolla kappale esiintyy, ottaa laajasti kantaa yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Albumin julkaisutilaisuudessa esitettiin visuaalisia projisointeja, joissa nähtiin myös Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky. Tilaisuudesta julkaistiin video, joka levisi nopeasti sosiaalisessa mediassa. Sanna Marin on selvästi tietoinen kappaleesta, ja hänen reaktionsa on herättänyt keskustelua niin Suomessa kuin kansainvälisesti.