Uutiset

Ylen Uusi Audiodraama: Sanna Marinin Hallitus ja Viisi Vahvaa Naista Valokeilassa

Yle on julkaissut kymmenen osan audiodraaman, joka keskittyy entiseen Suomen pääministeriin Sanna Mariniin ja hänen hallitukseensa, erityisesti viiteen vahvaan naiseen sen ytimessä. Sanna Marin – miljoona seuraajaa -niminen sarja syventyy siihen, kuinka Marin johti Suomea merkittävien tapahtumien läpi, mukaan lukien COVID-19-pandemia, Ukrainan sodan alkuvaiheet sekä Suomen liittyminen Natoon. Sarja käsittelee myös Marinin saamaa kansainvälistä huomiota.

“Tämä on ainutlaatuinen osa Suomen poliittista lähihistoriaa, jossa viisi nuorta naista pääministeri Sanna Marinin johdolla ohjasi maata haastavien aikojen läpi,” sanoo Ylen tuottaja Pekka Ruohoranta. Audiodraama kattaa Marinin elämän lapsuudesta pääministerin aikaan, käsitellen sekä henkilökohtaisia että poliittisia haasteita.

Sarjan käsikirjoittaja ja ohjaaja Miira Karhula pyrki esittämään kokonaiskuvan Marinista. “Sanna Marin on ristiriitainen hahmo, ja juuri siksi hän on erinomainen päähenkilö. Sarja perustuu todellisiin tapahtumiin ja taustatutkimuksiin, mutta draaman avulla voimme kuvitella hetkiä, joita kamerat ja mikrofonit eivät ole tavoittaneet, kuten hallituksen sisäisiä kiistoja tai Marinin ja hänen aviomiehensä Markus Räikkösen välisiä yksityisiä keskusteluja,” Karhula selittää.

Sarjan päähenkilöä, Sanna Marinia, esittää näyttelijä Anna-Maija Tuokko. Vaikka Marin ei ole antanut haastattelua sarjaa varten, Karhula kertoo, että Marinin tiimi on tietoinen tuotannosta. “Hänen avustajansa on kysynyt, milloin sarja julkaistaan, ja olemme kutsuneet hänet kuuntelemaan nauhoituksia. Hän ei kuitenkaan ole tullut paikalle,” Karhula kertoo Iltalehdelle.

Karhula arvelee, että Marin saattaa tuntea olonsa epämukavaksi kuullessaan dramatisoinnin omista ajatuksistaan, mutta vakuuttaa, ettei projekti ole fanikuva eikä kritiikki. “Toivon, ettei hän koe oloaan pahaksi. Tämä projekti ei ole fanikuva Sanna Marinista, mutta sen ei myöskään ole tarkoitus pilkata häntä,” Karhula korostaa.

Yleisön vastaanotosta Karhula uskoo, että reaktiot tulevat olemaan ristiriitaisia. “Ne, jotka eivät pidä Sanna Marinista, eivät varmasti ole tyytyväisiä. Toisaalta hänen hullut faninsa voivat ajatella, että tiettyjä asioita ei pitäisi käsitellä,” hän lisää. Kaikki Sanna Marin – miljoona seuraajaa -audiodraaman kymmenen jaksoa tulevat kuunneltavaksi Yle Areenassa tiistaina 8. lokakuuta.