Uutiset

Sanna Marin selventää verotuskäytäntöjään kansainvälisen uransa keskellä

Entinen Suomen pääministeri Sanna Marin julkaisi äskettäin Twitterissä viestin, jonka hän myöhemmin jakoi myös Instagram-tarinassaan, selventäen verotukseen ja yritystulojen jakamiseen liittyviä päätöksiään. Marin, joka työskentelee nykyisin kansainvälisissä tehtävissä, otti kantaa julkiseen keskusteluun tuloistaan ja niihin liittyvistä arvoistaan.

Marin twiitti: “Nostan palkan yrityksestämme ansiotulona, en muuntaen palkkaa pääomatuloksi osinkojen kautta, ja maksan asianmukaista ansiotuloveroa, ja eläkemaksuja tuloihini perustuen ylärajan mukaisesti. Tämän ulkopuolella yhtiöstä nostetaan osinkoja erikseen arvioitava määrä ja tästä maksetaan veroa Suomen voimassa olevan verolainsäädännön mukaisesti.”

Marin korostaa viestissään, että hän nostaa palkkansa ansiotulona eikä muuta sitä pääomatuloksi osinkojen kautta. Näin hän varmistaa, että maksaa asianmukaista ansiotuloveroa ja eläkemaksuja tulojensa perusteella ylimmän tuloluokan mukaisesti. Lisäksi hän mainitsee, että yhtiöstä nostetaan osinkoja erikseen arvioitava määrä, josta maksetaan veroa Suomen voimassa olevan verolainsäädännön mukaisesti.

Marin myös korostaa, että hänen näkemyksensä Suomen verojärjestelmän oikeudenmukaisemmasta uudistamisesta eivät ole muuttuneet, vaikka hän työskentelee nyt kansainvälisissä tehtävissä. Hän painottaa, että hänen arvomaailmansa ja periaatteensa pysyvät ennallaan ja heijastavat sitoutumista oikeudenmukaisempaan verotukseen. Tämä selvennys tulee esiin julkisen keskustelun keskellä, joka liittyy verotukseen Suomessa. Marinin viesti vahvistaa hänen sitoutumisensa Suomen arvoihin ja velvollisuuksiin, huolimatta hänen nykyisestä kansainvälisestä työroolistaan.