Viihde

Olga Temonen löytää toivoa Suomesta: Paikallinen ylipainehappihoito tukena syövästä toipumisessa

Näyttelijä ja tuottaja Olga Temonen, joka on tunnettu avoimuudestaan taistelussaan aivokasvainta vastaan, on jälleen jakanut päivityksiä hoitomatkastaan. Viime joulukuussa hän kertoi diagnoosistaan, ja siitä lähtien hän on etsinyt hoitoja sekä Suomesta että ulkomailta. Yksi hänen merkittävistä matkoistaan suuntautui Kölniin, missä hän kokeili uusia syöpähoitoja, joita ei ole vielä saatavilla Suomessa, mukaan lukien sähköhoito kasvaimen hallitsemiseksi.

Äskettäin Olga kertoi Instagramissa uudesta hoitomuodosta, jota hän on alkanut kokeilla: ylipainehappihoidosta. Tämä hoitomuoto tapahtuu kapselissa, jossa potilas hengittää tiivistettyä happea paineistetussa ympäristössä. Hoidossa käytettävä ilmanpaine on 1,5 kertaa normaalia suurempi, mikä vastaa viiden metrin syvyyttä veden alla. Tavoitteena on lisätä hapen määrää kehon kudoksissa ja edistää paranemista sekä yleistä hyvinvointia.

Terapeuttinen ylipainehappihoito tukee ja edistää terveyttä sekä yleistä hyvinvointia. Se auttaa kivunhallinnassa, haavojen hoidossa, sairauden jälkeisessä kuntoutuksessa, tinnituksessa ja stressin hoidossa sekä parantaa fyysistä suorituskykyä.

Toisin kuin aiemmissa ulkomaisissa hoidoissaan, Olga löysi tällä kertaa hoitoklinikan läheltä, Järvenpäästä. Hän kertoi innostuneena jatkavansa hoitoa säännöllisesti.

“Menin ylipainehappihoitoon! Hyvä kokemus, menen uudestaan, kuulette lisää!” Olga kirjoitti julkaisuunsa, tyytyväisenä tuloksiin tähän mennessä.

Hoito on herättänyt huomiota innovaationsa vuoksi, mutta myös sen kustannuksista on keskusteltu. Ensimmäinen hoito maksaa 190 euroa, ja seuraavat hoitokäynnit ovat hieman halvempia, noin 130 euroa. Hinnasta huolimatta Olgan kokemukset ovat herättäneet vastakaikua monissa hänen seuraajissaan, kuten näyttelijä Pilvi Hämäläisessä, joka kommentoi humoristisesti: ”Ooo! Näytät ihan kuin olisit tulevaisuudesta!”.

Olgan matka jatkaa inspiroimistaan, ja hänen sitoutumisensa uusien hoitomuotojen tutkimiseen kuvastaa hänen periksiantamattomuuttaan sekä omistautumistaan terveydelle ja toipumiselle.