Viihde

Beata ja Mikko Leppilampi tekevät rohkean päätöksen: Perheen ruutuaika katkaistiin kokonaan – positiiviset tulokset yllättivät

Näyttelijä Mikko on pitänyt matalaa profiilia häntä koskevien rikosepäilyjen esitutkinnan jälkeen. Nyt, kun esitutkinta on saatu päätökseen ja tapaus on siirtynyt syyteharkintaan, julkisuudessa on ollut hiljaista Mikon osalta. Sen sijaan hänen puolisonsa, Beata, on ollut aktiivinen sosiaalisessa mediassa koko tämän ajan, päivittäen kanaviaan lähes päivittäin.

Beatan sosiaalisen median päivitykset ovat usein keskittyneet lapsiperheen arkeen, ja viimeisimmässä julkaisussaan hän kertoo avoimesti perheen tekemästä yllättävästä päätöksestä. Hän huomasi, että heidän taaperoikäisensä ruutuaika oli alkanut hiipiä osaksi jokapäiväistä rutiinia – ja siihen oli tultava muutos.

“Huomattiin, että vaivihkaa meidän lapsen ruutuajasta oli tullut päivittäinen tapa. Haluttiin laittaa tälle stoppi, joten aloitettiin tämmöisellä ‘täyspaastolla’,” Beata kirjoittaa.

Ruutuajan täydellinen poisto osoittautui menestykseksi. Vain viikon kokeilun jälkeen Beata huomasi merkittäviä muutoksia lapsensa käytöksessä.

“Viikon jälkeen lapsemme mm. leikkii rauhallisemmin ja pidempään omassa mielikuvitusmaailmassa, puhuu kauniimmin ja toimii hellävaraisemmin pikkuveljen kanssa,” Beata kertoo iloisena ja lisää, että lapsi myös lukee kirjoja enemmän.

Hän painottaa, että vaikka satunnaiset elokuvaillat saattavat olla jatkossakin osa perheen arkea, päivittäinen ruutuaika jää historiaan.

Beatan julkaisu on herättänyt laajaa keskustelua sosiaalisessa mediassa, erityisesti pienten lasten vanhempien keskuudessa. Useat vanhemmat ovat innostuneet kokeilemaan samaa omien lastensa kanssa.

“25 vuotta varhaiskasvattajana luen mielelläni tällaista. Olen joutunut seuraamaan jopa 1,5 vuotiaan riippuvaisuutta kännykkään. Leikki on lapsen työtä,” eräs kommentoija toteaa.

Beatan rohkea päätös on nostanut tärkeän keskustelun lasten ruutuajan vaikutuksista perheissä. Samalla se toimii inspiroivana esimerkkinä siitä, kuinka arjen muutoksilla voidaan saavuttaa merkittäviä tuloksia.