Viihde

Iskelmälegenda Katri Helena aloittaa uuden luvun yhdessä Tommi Liimatainen kanssa Askolassa

Suomalaisen musiikin ikoni Katri Helena, 79, on ottanut merkittävän askeleen henkilökohtaisessa elämässään muuttamalla yhteen pitkäaikaisen kumppaninsa Tommi Liimatainen, 47, kanssa. Pariskunnan uusi yhteinen koti sijaitsee rauhallisessa maaseutumaisemassa Askolassa, Itä-Uudellamaalla, missä he nyt asuvat yhdessä.

Heidän viehättävä maatilansa tarjoaa runsaasti tekemistä, kuten puutarhanhoitoa ja marjojen poimintaa, sekä mahdollisuuden jatkaa avovesiuintiharrastustaan. Läheinen järvi sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä, mikä mahdollistaa uintiharrastuksen melkein heidän kotioveltaan.

Tommi jakoi äskettäin ajatuksiaan uudesta asumisjärjestelystä sydämellisessä ja rehellisessä Facebook-päivityksessään. Vaikka hän on viettänyt suurimman osan ajastaan Askolassa jo vuosien ajan, hän selitti, miksi muutto yhteen tuntui oikealta päätökseltä.

”Talvi on tulossa, ja avovesiuimakausi alkaa pian. Ei tarvitse enää käydä kerran kuukaudessa tarkistamassa, ovatko valot edelleen päällä asunnossa tai onko pakastimen sivukyljet räjähtäneet sulakkeiden lauettua,” Tommi kertoi. ”Eikä tarvitse enää selitellä omia elintapojaan kenellekään, vaikka olenkin viettänyt noin 85 % ajastani täällä Askolassa viimeiset 15 vuotta. Kysy vaikka Askolan Salelta,” hän lisäsi humoristisesti.

Katri Helena ja Tommi Liimatainen

Samassa julkaisussa Tommi pohti elämäänsä Tampereella, missä hän asui pitkään ennen muuttoa Katri Helenan luo. Hän myöntää, että asuminen Tampereella oli taloudellisesti kannattavaa, mutta hänen mielestään kaupunki ei ollut niin hieno kuin monet väittävät. “Tampere on kiva, mutta ei niin upea paikka kuin moni väittää,” hän kirjoitti.

Lähipiirin mukaan muutto saattaa olla askel kohti avioliittoa. Toimitukseen tulleiden vihjeiden mukaan Katri Helena ja Tommi aikovat avioitua ensi vuoden elokuussa, jolloin juhlitaan myös Katrin 80-vuotissyntymäpäivää.

Pariskunnan rakkaustarina alkoi joulukuussa 2008. Suhteen alkuaikoina he pitivät suhteensa pitkään salassa, ja Katri kutsui Tommia hellästi ”kalakaverikseen”. Lopulta salailu päättyi, ja pariskunta on sittemmin edustanut yhdessä esimerkiksi Linnan juhlissa.

Nyt, 16 vuoden jälkeen, Katri Helenan ja Tommi Liimataisen yhteinen elämä Askolassa merkitsee jännittävää uutta vaihetta rakastetun laulajan ja hänen kumppaninsa elämässä.