Viihde

Sara Parikka ja Johanna Puhakka avaavat äitiyden todellisuutta Papupata-podcastin paluussa

Suosittu Papupata-podcast, jota juontavat näyttelijät ja somevaikuttajat Sara Parikka ja Johanna Puhakka, on palannut tauolta tuorein oivalluksin perhe-elämästä. Salatut elämät –sarjasta tunnetut naiset avaavat uusimmassa jaksossaan vanhemmuuden iloja ja haasteita, tarjoten kuulijoilleen aidon kurkistuksen arkeensa.

Johanna Puhakka, joka sai ensimmäiset lapsensa, kaksospojat, kesällä, jakaa kokemuksiaan uuden äitiyden pyörityksestä. ”Tämä on todella intensiivistä, tässä on hommaa molemmille,” hän myöntää viitaten seitsemään viikkoon poikiensa syntymästä. Johanna kertoo, kuinka vaikka hetket ovat pääosin iloisia, on myös ollut rankkoja öitä. ”Muutamana yönä on ollut sellainen vitsi, että kukaan ei nuku, kaikki huutaa, kaikki itkee ja miettii, mitä täällä oikein tapahtuu.”

Juontajapari Sara Parikka tukee Johannan ajatuksia, mainiten kuinka Johanna oli perheineen vieraillut hänen kotonaan ja että perhe vaikutti selviävän arjesta hyvin, vaikka vanhemmuuden haasteet ovatkin ilmeiset.

Podcastin aikana Johanna liikuttuu vastatessaan kuuntelijan kysymykseen elämästään äitinä. Hän tunnustaa, että vaikka somessa jaetaan usein vain niitä mukavia hetkiä, arki voi olla todella haastavaa. ”Olen joskus itkenyt puolisolleni ja pyytänyt apua esimerkiksi vauvojen rauhoittamisessa,” hän myöntää.

Sara, joka on isompien lasten äiti, kertoo omasta näkökulmastaan ja paljastaa, että kokeneemmatkin vanhemmat kamppailevat usein. ”Vaikka lapset ovat jo isompia, olen yhä hukassa, epävarma ja rikki,” Sara kertoo viitaten vanhemmuuden vaikeuksiin, joita ei somessa usein näytetä. “Negatiiviset asiat ja hetket jäävät tietoisesti somen ulkopuolelle.”

Erityisen samaistuttavassa hetkessä Sara kuvailee hiljattain sattunutta tilannetta, jossa hänen kärsivällisyytensä petti kiireisen päivän keskellä. ”Mä vain vähän suutuin, en edes muista miksi. Ehkä avasin oven väärin ja se vain veti mut ihan hermoromahduksen partaalle.” Hän selittää, kuinka hänen lapsensa huusi vastauksena äidin ärsyyntymiseen: ”En vihaa sua äiti, sä olet maailman kamalin äiti ja inhottava.” Muut vanhemmat kävelivät ohi juuri sillä hetkellä, jättäen Saran kiusaantuneeksi tilanteesta.

Lapsi teki kuitenkin nopeasti sovinnon tapauksen jälkeen, mutta Sara itse ei päässyt tilanteen yli aivan heti. Lapsi kysyi myöhemmin: ”Äiti, oletko vielä pahalla tuulella?”

– Anteeksi, sä olet maailman paras äiti, lapsi oli todennut tilanteen jälkeen. Sara sanoo muistuttaneensa lastaan, ettei tuollaista tulisi koskaan sanoa toisille, vaikka hermot menisivät.

Sara pohtii myös, kuinka sosiaalinen media voi helposti hämärtää äitiyden todelliset haasteet. “Ne on ihan hullunhulluja tilanteita, ja mä postaan somessa niistä hetkiä – en mitään ‘ihanaa, jalkapallofaneja’,” Sara paljastaa arkeaan somen kulissien takaa. Rehellisyydellä, huumorilla ja aidolla tunteella höystetty Papupata-podcast tarjoaa kuulijoilleen vilpittömän kurkistuksen perhe-elämän ylä- ja alamäkiin. Oli kyseessä sitten Saran kokemukset isompien lasten kasvattamisesta tai Johannan koskettavat pohdinnat vauva-arjesta, keskustelu muistuttaa voimakkaasti siitä, että somen kiiltokuvien takana on aina syvällisempi tarina.