Reseptit

Syksyn Makuelämys: Helppo Omena-Puolukkahillo Kotikeittiössä!

Valmisteluaika: 15 minuuttia  Kypsennysaika: 45 minuuttia  Kokonaisaika: 1 tunti

Omena puolukkahillo on ihanan raikas ja kirpeä yhdistelmä, joka tuo mukavan syksyisen maun vaikka aamupuuron päälle tai leivän kaveriksi. Omenan makeus ja puolukan hapokkuus täydentävät toisiaan täydellisesti, tehden hillosta todella monikäyttöisen herkun. Tämä hillo on myös loistava tapa hyödyntää syksyn satoa ja samalla tehdä jotain itse tehtyä ja maukasta! Valmistus on helppoa, ja tämä resepti on takuulla kokeilemisen arvoinen.

Ainekset:

  • 1 kg omenoita (kuorittuja ja pilkottuja)
  • 500 g puolukoita
  • 400 g sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl kanelia (valinnainen)
  • Ripaus vaniljasokeria (valinnainen)

Ohjeet:

  1. Valmistele omenat ja puolukat. Kuori ja pilko omenat pieniksi paloiksi. Mittaa puolukat ja huuhtele ne tarvittaessa.
  2. Keitä omenat. Laita omenapalat kattilaan yhdessä veden kanssa. Kuumenna ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10–15 minuuttia, kunnes omenat pehmenevät ja alkavat soseutua.
  3. Lisää puolukat ja sokeri. Kun omenat ovat pehmeitä, lisää puolukat kattilaan. Keitä seosta hiljalleen noin 5 minuuttia, kunnes puolukat ovat pehmenneet ja rikkoutuneet. Lisää sokeri, sitruunamehu, kaneli ja vaniljasokeri, ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut.
  4. Hauduta hillo. Anna hillon kiehua hiljalleen noin 20–30 minuuttia, kunnes seos on paksuuntunut haluttuun koostumukseen. Muista sekoittaa välillä, jotta hillo ei pala pohjaan.
  5. Purkitus. Kaada valmis hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje kannet tiiviisti. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja säilytä sitten viileässä.

Ravintosisältö

Tässä on omena-puolukkahillon ravintosisältö arvioituna per 100 grammaa, jotta voit nähdä, kuinka tämä herkullinen hillo sopii osaksi monipuolista ruokavaliota:

RavintoaineMäärä per 100 g
Energiaa140 kcal
Proteiinia0.3 g
Hiilihydraatit36 g
sokereita34 g
Rasvaa0.1 g
tyydyttynyttä0 g
Kuitua2 g
Natriumia0 mg
C-vitamiini5 mg (6 % päivän saannista)
Kalsium6 mg (1 % päivän saannista)

Lisää reseptejä