Esivalmistelu: 15 minuuttia   Kypsennysaika: 30 minuuttia Kokonaisaika: 45 minuuttiaAnnokset: 4-5 purkkia  

Kesäkurpitsa ja puolukka eivät välttämättä ole se tavanomaisin yhdistelmä, mutta yhdessä ne muodostavat uskomattoman maukkaan ja raikkaan hillon. Tämä hillo sopii erinomaisesti niin leivän päälle kuin lisukkeeksi esimerkiksi juustoille tai riistaruokien kanssa. Helppo ja nopea valmistaa, tämä resepti tuo varmasti uutta makua pöytään!

Ainesosat:    

  • 1 kg kesäkurpitsaa (kuorittuna ja raastettuna)
  • 500 g puolukoita
  • 500 g hillosokeria
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl vettä

Ohjeet:

  1. Valmistelut: Kuori ja raasta kesäkurpitsa. Pese puolukat ja laita ne sivuun.
  2. Kiehauta kesäkurpitsa: Laita raastettu kesäkurpitsa kattilaan veden kanssa ja kiehauta kevyesti noin 10 minuuttia, kunnes se pehmenee.
  3. Lisää puolukat: Lisää puolukat kattilaan ja keitä toiset 5-10 minuuttia, kunnes puolukat alkavat hajota ja vapauttavat mehunsa.
  4. Lisää sokeri ja sitruuna: Sekoita joukkoon hillosokeri ja sitruunamehu. Anna hillon kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes seos alkaa saostua
  5. Purkitus: Kaada valmis hillo kuumiin, puhtaisiin purkkeihin. Sulje kannet tiiviisti ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.

Ravintosisältö per 100 g

RavintoaineMäärä (100 g)
Energia75 kcal
Rasva0.2 g
tyydyttynyttä0 g
Hiilihydraatit19 g
sokereita18 g
Ravintokuitu2.5 g
Proteiini0.6 g
Suola0 g
C-vitamiini8 mg

Lisää reseptejä