Mustikkapiirakka – Helppo ja herkullinen!


0
mustikkapiirakka
Esivalmistelut: 15 minuuttiaPaistoaika: 35 minuuttiaKokonaisaika: 50 minuuttia

Mustikkapiirakka on suomalaisen kesän klassikko, joka vie kielen mennessään. Tämä resepti on helppo valmistaa, ja lopputulos on täydellinen nautittavaksi vaikka vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera. Tämä piirakka maistuu niin arkena kuin juhlapäivänäkin!

Ainekset

Pohja:

  • 150 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • 5 dl mustikoita (tuoreita tai pakastettuja)
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohjeet

  1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Valmista pohja: Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään, ja lisää taikinaan. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Täyte: Ripottele mustikat tasaisesti pohjan päälle. Sekoita kermaviili, kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri keskenään, ja kaada seos mustikoiden päälle.
  4. Paista piirakka uunin keskitasolla noin 30–35 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt ja reunat ovat kauniin kullanruskeat.
  5. Anna jäähtyä hetken ennen tarjoilua. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.

Mustikkapiirakan ravintoarvot

Tässä ovat arvioidut ravintoarvot yhdestä annoksesta (kahdeksasta) mustikkapiirakkaa.

RavintoaineMäärä per annos
Energia270 kcal
Rasva14 g
Tyydyttynyt rasva8 g
Hiilihydraatit32 g
Sokerit17 g
Kuitu2 g
Proteiini4 g
Suola0.2 g

Lisää reseptejä

https://trending.fi/puolukkamehu

Pidätkö siitä? Jaa se ystävillesi!

0

Mikä on reaktio?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
Awesome
0
Awesome
Angry
0
Angry
Crying
0
Crying
Fail
0
Fail
Fire
0
Fire
Funny
0
Funny
Loved
0
Loved
Wow
0
Wow
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Marja K.

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *