Jauhelihapihvit ovat suomalaisen keittiön klassikko, ja niistä on lukemattomia variaatioita. Jokaisella on oma salainen reseptinsä, mutta tällä reseptillä pääset lähelle täydellisyyttä. Hyvä jauhelihapihvi on mehukas, mausteinen ja sopivan rapea pinnaltaan. Valmistus on helppoa ja ainekset ovat yksinkertaisia, mutta lopputulos on maukas ja ravitseva. Nauti jauhelihapihvit esimerkiksi perunamuusin, salaatin ja puolukkahillon kera.

Ainekset

  • 500 g naudan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl kuivattua timjamia
  • 1/2 tl kuivattua oreganoa
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
  • Öljyä tai voita paistamiseen

 Valmistusohjeet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota sipulit ja valkosipuli pannulla öljyssä tai voissa, kunnes ne ovat pehmeitä ja hieman karamellisoituneet. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita korppujauhot ja maito kulhossa. Anna turvota noin 5 minuuttia.
  4. Lisää kulhoon jauheliha, kananmuna, jäähtyneet sipulit, suola, mustapippuri, paprikajauhe, timjami, oregano ja persilja. Sekoita hyvin käsin tai lusikalla, kunnes massa on tasainen.
  5. Muotoile taikinasta noin 8 pihviä.
  6. Kuumenna öljyä tai voita paistinpannulla keskilämmöllä. Paista pihvejä noin 5-7 minuuttia per puoli, tai kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.
  7. Tarjoile lämpimänä suosikkilisukkeidesi kanssa.

 Ravintosisältö (per 100 g)

 

RavintoaineMäärä
Energia210 kcal
Proteiini17 g
Rasva14 g
Hiilihydraatit5 g
Kuitu1 g
Sokerit1 g
Suola1 g
Tyydyttynyt rasva5 g
Transrasva0 g
Kolesteroli70 mg

Haluatko nähdä lisää herkullisia reseptejä? Seuraa alla olevia linkkejä