Vanhanajan pannukakku on pehmeä ja kuohkea uunipannukakku, joka valmistuu helposti yksinkertaisista aineksista. Tämä herkullinen leivonnainen maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin, ja sen voi nauttia monin eri tavoin.

Ainekset

Tarvitset seuraavat ainekset:

  • 1 litra maitoa
  • 4 kananmunaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 50 g voita sulatettuna

Valmistusohjeet

1. Esivalmistelut: Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele uunivuoka. Perinteisesti pannukakku paistetaan matalassa suorakaiteen muotoisessa uunivuoassa.

2. Taikinan valmistus: Vatkaa kananmunat kevyesti kulhossa ja lisää maito. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola keskenään. Lisää kuivat aineet vähitellen maito-munaseokseen jatkuvasti sekoittaen, jotta taikina pysyy tasaisena ja paakuttomana.

3. Sulata voi: Sulata voi ja sekoita se taikinan joukkoon. Tämä antaa pannukakulle sen tunnusomaisen rikkaan maun ja pehmeän rakenteen.

4. Paistaminen: Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia, kunnes pannukakku on kullanruskea ja kohonnut reunoilta.

5. Jäähdytys ja tarjoilu: Anna pannukakun jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Voit tarjoilla sen esimerkiksi marjahillon ja kermavaahdon kera, mutta myös tuoreet marjat, hedelmäsoset tai vaniljajäätelö sopivat hyvin.

Vanhanajan Pannukakun Ravintosisältö

AinesosaMääräEnergia (kcal)Proteiini (g)Hiilihydraatit (g)Rasva (g)Kuitu (g)Sokeri (g)Natrium (mg)
Maito1 litra640324832048400
Kananmunat4 kpl2802442000280
Vehnäjauhot2 ½ dl40012842.52.502.5
Sokeri1 dl4000100001000
Suola1 tl0000002400
Voita50 g3600.4040000
Yhteensä208068.423694.52.51483082.5
Annoskoko (1/8 kakku)n. 260 g2608.629.511.80.318.5385.3

Haluatko nähdä lisää herkullisia reseptejä? Seuraa alla olevia linkkejä