Vegaaninen Taatelikakku: Herkku, joka Hurmaa Kaikki!


0
vegaaninen taatelikakku
Valmistusaika: 15 minuuttia   Paistoaika: 45 minuuttia   Kokonaisaika: 1 tunti   Annokset: 8   

Haluatko tehdä jotain erityisen herkullista ja samalla täysin vegaanista? Tämä vegaaninen taatelikakku on vastaus! Pehmeä, mehevä ja juuri sopivan makea, se on täydellinen valinta kahvipöytään, jälkiruoaksi tai vaikka lahjaksi läheisille. Kakku on täynnä luonnollista makeutta taateleista ja mausteiden lämpöä, jotka tuovat siihen ihanaa syvyyttä. Helppo valmistaa ja täynnä makua – tämä resepti tekee vaikutuksen niin vegaaniruokailijoihin kuin kaikkiin herkkusuihin. Ota resepti haltuun ja valmistaudu hurmaamaan makunystyrät!

Ainesosat:

Kakkuun: 

  • 250 g (1 1/4 kuppia) tuoreita taateleita, kivet poistettu ja pilkottu 
  • 250 ml (1 kuppi) kuumaa vettä 
  • 150 g (3/4 kuppia) sokeria tai kookossokeria 
  • 80 ml (1/3 kuppia) kasviöljyä (esim. auringonkukka- tai kookosöljyä) 
  • 250 g (2 kuppia) vehnäjauhoja 
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta 
  • 1/2 tl ruokasoodaa 
  • 1/4 tl suolaa 
  • 1 tl kanelijauhetta 
  • 1/2 tl kardemummaa (valinnainen, antaa lämpimän aromin) 
  • 1 tl vaniljauutetta 

Päälle (valinnainen): 

  • 2 rkl hienonnettuja saksanpähkinöitä tai manteleita 
  • 1 rkl tomusokeria koristeluun 

Ohje:

1. Valmista taateli-seos: Laita pilkotut taatelit kulhoon. Kaada päälle kuuma vesi ja anna liota 10 minuuttia. Muussaa taateleita kevyesti haarukalla, kunnes muodostuu paksu tahna. 

2. Lämmitä uuni: Kuumenna uuni 175°C (350°F). Voitele 9-tuumainen pyöreä tai neliönmuotoinen kakkuvuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. 

3. Sekoita märät ainekset: Suuressa kulhossa yhdistä liotettu taatelitahna, sokeri, öljy ja vaniljauute. Vatkaa tasaiseksi. 

4. Valmista kuivat ainekset: Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, suola, kaneli ja kardemumma. 

5. Yhdistä märät ja kuivat ainekset: Lisää kuivat aineet vähitellen märkiin aineksiin. Sekoita varovasti lastalla, kunnes taikina on tasaista. Vältä liiallista sekoittamista. 

6. Paista kakku: Kaada taikina valmisteltuun kakkuvuokaan. Tasoita pinta ja ripottele halutessasi päälle pähkinöitä. Paista 40-45 minuuttia tai kunnes tikku tulee ulos puhtaana kakun keskeltä. 

7. Jäähdytä ja tarjoile: Anna kakun jäähtyä vuoassa 10 minuuttia ennen siirtämistä ritilälle. Kun kakku on täysin jäähtynyt, koristele halutessasi tomusokerilla. Leikkaa ja nauti! 

Ravintosisältö (per annos)

Tässä herkullisen kakun ravintosisältö annosta kohden: 

RavintoaineMäärä per annos
Kalorit250 kcal
Rasva yhteensä8 g
Tyydyttynyt rasva1 g
Hiilihydraatit40 g
Ravintokuitu3 g
Sokerit25 g
Proteiini3 g
Natrium120 mg

Lisää reseptejä


Pidätkö siitä? Jaa se ystävillesi!

0

Mikä on reaktio?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
Awesome
0
Awesome
Angry
0
Angry
Crying
0
Crying
Fail
0
Fail
Fire
0
Fire
Funny
0
Funny
Loved
0
Loved
Wow
0
Wow
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Marja K.

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *