PolitiikkaUutiset

Marinin vahva puheenvuoro YES-kokouksessa: “Demokratioiden on herättävä nyt!”

Sanna Marin, Suomen entinen pääministeri (2019-2023), teki merkittäviä edistysaskeleita kansainvälisellä areenalla uransa aikana. Suomen historian nuorimpana pääministerinä hän nousi esiin edistyksellisenä johtajana ja sai kiitosta etenkin COVID-19-pandemian hoitamisesta sekä sosiaalisten ja ilmastopoliittisten aloitteiden edistämisestä. Yksi Marinille merkittävimmistä saavutuksista oli Suomen liittyminen Natoon, joka muutti maan puolustusstrategiaa aikana, jolloin geopoliittinen tilanne kiristyi Euroopassa.

20. vuosittaisessa YES-kokouksessa, jossa maailman johtajat kokoontuvat keskustelemaan globaalien ongelmien ratkaisuista, Marin, nykyinen YES-hallituksen jäsen, esitti voimakkaan puheenvuoron ja vaati demokratioita toimimaan päättäväisemmin aikamme suurimpien haasteiden edessä.

Miksi demokratiat eivät toimi tarpeeksi nopeasti?” Marin vaatii nopeampaa toimintaa

Puheessaan Marin korosti, että monet demokraattiset valtiot suhtautuvat liian välinpitämättömästi aikamme kriiseihin. Hän totesi: “Miksi demokratiat eivät toimi tarpeeksi nopeasti? Olemme kuin sammakko hitaasti kuumenevassa vedessä – on liian mukavaa tehdä mitään tilanteelle, jossa olemme. Haluamme maailman jatkuvan sellaisena kuin se on ja mukautuvan meidän ajattelutapaamme. Tämä on meidän takapihamme ja meidän ongelmamme.”

Tällä vertauksellaan Marin varoitti, että demokratioilla on vaara jäädä passiivisiksi, koska ne lepäävät liiaksi nykytilanteen tuomassa mukavuudessa. Hänen sanansa heijastavat kasvavaa huolta siitä, että demokraattiset maat eivät sopeudu riittävän nopeasti vastaamaan globaaleihin haasteisiin, kuten ilmastonmuutokseen, autoritarismiin ja taloudelliseen eriarvoisuuteen. Marinin voimakas viesti YES-kokouksessa oli muistutus siitä, että maailman haasteet vaativat kiireellisiä ja koordinoituja toimia. Hänen johtajuutensa jatkaa inspiroimista ja keskustelua demokratian tulevaisuudesta yhä epävarmemmaksi muuttuvassa maailmassa.