Ivalo Sarja on kiehtova rikosdraamasarja, joka on saanut merkittävää huomiota julkaisunsa jälkeen. Sarja sijoittuu Pohjois-Suomen jäisiin maisemiin ja seuraa poliisi Nina Kautsaloa, joka navigoi rikosten ja mysteerien monimutkaisessa verkossa. Juoni tiivistyy, kun syrjäisestä mökistä löytyy naisen ruumis, mikä johtaa laajemman salaliiton paljastumiseen, johon liittyy tappava virus. Jännityksen, kiehtovien hahmojen ja henkeäsalpaavien arktisten maisemien ainutlaatuisella yhdistelmällään “Ivalo Sarja” on onnistunut vangitsemaan yleisön sekä Suomessa että kansainvälisesti, tehden siitä rikosdraamagenren erottuvan teoksen.

Ivalo Kausi 1

Ivalo Kausi 1

Ivalo-sarjan ensimmäinen kausi seuraa poliisi Nina Kautsaloa, joka löytää melkein kuolleen prostituoidun vanhasta mökistä erämaasta lähellä Ivaloa. Tutkimuksen aikana Nina huomaa, että naisella on tappava virus, mikä käynnistää tapahtumaketjun, joka herättää Interpolin ja saksalaisen virologi Thomas Lorenzin huomion.

Kun virus alkaa levitä, Nina ja Thomas työskentelevät yhdessä löytääkseen viruksen lähteen ja pysäyttääkseen sen leviämisen. Heidän tutkimuksensa paljastaa synkän salaliiton, johon liittyy ihmiskauppaa, laittomia lääketieteellisiä kokeita ja vaikutusvaltaisia henkilöitä, joilla on intressi pitää totuus piilossa. Viruksen leviämisen estämisen ja rikoksen selvittämisen lisäksi Ninan on myös suojeltava perhettään kasvavalta vaaralta.

Ensimmäinen kausi on täynnä jännittäviä käänteitä ja käsittelee teemoja, kuten rikollisuutta, moraalia ja tieteellisten edistysaskeleiden vaikutusta ihmiskuntaan. Henkeäsalpaava arktinen ympäristö luo sarjalle ainutlaatuisen ja hyytävän tunnelman, mikä tekee siitä houkuttelevan katsottavan sekä suomalaisille että kansainväliselle yleisölle.

Ivalo Kausi 2

Ivalo Kausi 2

Ivalo-sarjan toisella kaudella panokset kovenevat, kun Nina Kautsalo, nyt etsivä, jatkaa rikosten ja salaliittojen vaarallisessa maailmassa Jääpiirissä. Kausi alkaa, kun Nina kamppailee ensimmäisen kauden tappavan viruspurkauksen jälkimainingeissa ja sen aiheuttamassa henkilökohtaisessa ja ammatillisessa myllerryksessä.

Uusi kausi tuo mukanaan uusia haasteita, kun elinkauppaan liittyvä raakojen murhien sarja järkyttää syrjäistä yhteisöä. Nina, yhdessä tiiminsä ja kekseliään virologi Thomas Lorenzin kanssa, sukeltavat tämän uuden uhan pimeään maailmaan. Heidän tutkimuksensa paljastaa, että murhat ovat osa laajempaa ja synkempää juonta, johon liittyy voimakas kansainvälinen rikollisjärjestö.

Kun Nina ja Thomas työskentelevät väsymättä totuuden paljastamiseksi, heidän on myös kohdattava omat demoninsa ja edellisen kauden trauma. Sarja jatkaa tieteen, moraalin ja oikeuden monimutkaisen vuorovaikutuksen tutkimista, jota vasten toimii Arktisen armoton tausta.

Ivalo Kausi 3

Ivalo Kausi 3

Kolmannella kaudella Nina Kautsalo palaa Ivaloon uudeksi poliisipäälliköksi. Hänen viimeinen tapaus vanhan kumppaninsa Aikion kanssa alkaa paikallisen apteekkarin murhasta, ja samanaikaisesti amerikkalaisen autovalmistajan testiauton kaappausyrityksestä. Tutkimukset johdattavat Ninan kansainvälisen autoteollisuuden piireihin, ja hän kohtaa Brendan-nimisen amerikkalaisen insinöörin, jonka hän oli aiemmin pelastanut.

Vankilasta vapautunut Hamari löytää testiauton, ja Nina kamppailee suuren salaisuuden kanssa. Poliiseilla on käsissään kaksi murhaa, jotka molemmat liittyvät autoteollisuuteen. Nina ja Brendan lähentyvät toisiaan, samalla kun Hamarin poika Perttu kohtaa kiusaamista koulussa ja uppoutuu uuteen salaperäiseen rakennusprojektiin.

Autovalmistaja Faradan johtaja saapuu Ivaloon julkistamaan uuden projektin, mutta lehdistötilaisuus saa yllättävän käänteen. Faradan turvallisuuspäällikkö Walter jatkaa testiauton etsintää julmin keinoin. Nina ryhtyy rohkeaan pelastusyritykseen, ja Perttu päätyy epätoivoiseen ratkaisuun.

Nina joutuu tekemään henkilökohtaisen ratkaisun, samalla kun Farada valmistautuu uuden autonsa lanseeraukseen. Menneisyyden salaisuuksien paljastuessa Ninan on taisteltava aikaa vastaan estääkseen tulevan murhan.

Lue myös