Gluteenittomat pannukakut ovat herkullinen vaihtoehto, joka sopii erinomaisesti gluteenia vältteleville. Näitä pannukakkuja voi nauttia huoletta, ja ne tarjoavat pehmeän ja ilmavan rakenteen ilman gluteenia. Helppo valmistaa ja sopii hyvin niin arkeen kuin viikonlopun brunssille.

Gluteenittoman Pannukakun Resepti

Ainesosat

  • 2,4 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 2,4 dl piimää (tai 2,4 dl maidotonta maitoa ja 1 rkl etikkaa)
  • 1 iso kananmuna
  • 2 rkl sulatettua voita tai kookosöljyä
  • 1 tl vaniljauutetta

Ohjeet

1. Kuivat aineet: Sekoita suuressa kulhossa gluteeniton jauhoseos, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.

2. Nestemäiset aineet: Sekoita toisessa kulhossa piimä, kananmuna, sulatettu voi ja vaniljauute. Vatkaa tasaiseksi.

3. Yhdistä: Kaada nestemäiset aineet kuivien aineiden joukkoon. Sekoita varovasti, kunnes taikina on juuri ja juuri sekaisin. Taikinan kuuluu olla hieman paakkuista.

4. Paista: Kuumenna tarttumaton pannu keskilämmöllä. Voitele kevyesti voilla tai öljyllä. Kaada pannulle noin 1/4 kupillista taikinaa per pannukakku. Paista, kunnes pinnalle muodostuu kuplia ja reunat näyttävät kiinteiltä, noin 2-3 minuuttia. Käännä ja paista vielä 1-2 minuuttia, kunnes pannukakku on kullanruskea.

5. Tarjoa: Tarjoile lämpimänä suosikkitäytteidesi, kuten vaahterasiirapin, tuoreiden marjojen tai jogurtin, kera.

Ravintosisältö

RavintoaineMäärä per annos
Kalorit150
Rasva5g
Tyydyttynyt rasva2g
Kolesteroli40mg
Natrium250mg
Hiilihydraatit22g
Ravintokuitu2g
Sokerit5g
Proteiini4g
A-vitamiini2% DV
C-vitamiini0% DV
Kalsium10% DV
Rauta6% DV

Haluatko nähdä lisää herkullisia reseptejä? Seuraa alla olevia linkkejä