Uutiset

Yle paljastaa Sanna Marin ristiriidat uudessa äänidraamassa

Ylen uusin äänidraama tarjoaa syvällisen katsauksen entisen pääministerin Sanna Marinin (sd) monimutkaisiin ristiriitoihin. Käsikirjoittaja-ohjaaja Miira Karhulan luoma sarja, Sanna Marin – miljoonat serua, kuvaa Marinista esiin noussutta moniulotteisuutta.

Sanna Marin on suuri ristiriitaisuuksien nainen. Ja voisi sanoa, että näiden ristiriitaisuuksien käsitys vain vahvistui sarjaa tehdessä, Miira Karhula totesi, viitaten Marinin hahmon syvyyteen, joka tuli esiin tuotannon aikana.

Karhula jatkoi, Ja henkilö voisi jopa sanoa peräkkäisissä lauseissa, että Marin on suuri idealisti ja äärimmäinen opportunisti.

Äänidraama ei keskity pelkästään Marinin poliittiseen uraan, vaan syventyy myös niihin syihin, jotka johtivat hänen lähtöönsä Suomen politiikasta. Se antaa näkemyksen hänen nykyisestä roolistaan ja siitä, mikä on saattanut vaikuttaa hänen päätöksiinsä.

Tämä ei ole Marinin oma tarina itsestään, vaan tämä on meidän näkemyksemme perustuen kaikkiin haastatteluihin ja muihin tietoihin, Karhula selvensi.

Marinin kiinnostus sarjaa kohtaan näkyy siinä, että hänen avustajansa ovat tiedustelleet sen julkaisua. Karhula painotti, Tätä ei ole tehty millään tavalla piilotellen tai salassa. Marin olisi ollut tervetullut kuuntelemaan nauhoituksia, mutta hän ei tullut.

Sarja hyödyntää haastatteluja, joissa ovat mukana Marinin lähipiiriin kuuluvat henkilöt, tarjoten kattavan ja perustellun näkemyksen hänen elämästään ja urastaan.

Saimme hyvää materiaalia hänen ympärillään olevilta ihmisiltä ja ihmisiltä, jotka tuntevat hänet. En voi sanoa siitä enempää, Karhula kommentoi, viitaten jaetun tiedon arkaluonteisuuteen.

Olen luvannut, että emme paljasta kaikkien puhuneiden henkilöllisyyttä. Näin ihmiset uskalsivat kertoa asioista avoimemmin, ja tietysti käytimme saamiamme tietoja.

Näyttelijä Anna-Maija Tuokko esittää Sanna Marinia, tuoden rooliin autenttisuutta tavoittamalla Marinin puheen ja murteen vivahteet.

Hänellä on sama sävy ja äänensävy kuin Marinilla, koska hän tulee samoilta seuduilta. Hän tuntee Pirkan murteen, jota joskus pilkataan Marinin puheessa, Karhula selitti.

Draama pyrkii tarjoamaan kokonaisvaltaisen kuvan Marinista, yhdistäen hänen työelämänsä ja yksityiselämänsä, ja käsittelee myös hänen valtakaudellaan esiintyneitä valta-asetelmia, jotka olivat osin näkyviä ja osin salaisia.

Olen sanonut, että ne, jotka ovat Marinin suuria faneja, eivät välttämättä ole kaikesta samaa mieltä sarjan kanssa, mutta eivät myöskään Marinin äärimmäiset kriitikot, Karhula päätti.

Sanna Marin -sarjan kaikki jaksot julkaistaan Yle Areenassa tiistaina 8. lokakuuta, ja Yle Radio 1 lähettää jaksot viikoittain alkaen lauantaina 12. lokakuuta.

Tämä äänidraama herättää varmasti keskustelua ja tarjoaa syvällisemmän ymmärryksen yhdestä Suomen merkittävimmistä poliittisista hahmoista.