Viihde

Portion Boys: Suomalaisen Dance-Popin Uranuurtajat

Portion Boys on suomalainen dance-pop-yhtye, joka perustettiin vuonna 2010 Helsingissä. Yhtye on tunnettu energisestä musiikistaan ja humoristisista sanoituksistaan, jotka ovat tehneet siitä merkittävän toimijan suomalaisessa musiikkimaailmassa. Yhtyeen juuret ovat Isojoen ja Tampereen seuduilla, joissa alkuperäiset jäsenet tulivat yhteen ja loivat perustan tulevalle menestykselle.

Nousu Kuuluisuuteen

Portion Boys aloitti musiikillisen matkansa julkaisemalla kappaleita YouTubessa vuonna 2010. Innovatiivinen soundi keräsi nopeasti uskollisen seuraajakunnan, mikä johti digitaalisen jakelusopimuksen solmimiseen Sony Music Finlandin kanssa vuonna 2014. Tämä kumppanuus merkitsi yhtyeen nousua suomalaisille musiikkilistoille.

Yhtyeen ensimmäinen merkittävä listasijoitus saavutettiin vuonna 2016, kun heidän singlensä “Pokemoneja” nousi Suomen singlelistalle. Tämä menestys oli alkusoitto useille hittikappaleille, jotka vahvistivat entisestään yhtyeen mainetta. Kesällä 2021 julkaistu “Vauhti kiihtyy” -kappale nousi listaykköseksi ja saavutti tuplaplatinaa, mikä kuvastaa sen laajaa suosiota.

Kansallinen Tunnustus ja Euroviisuihin Osallistuminen

Vuonna 2023 Portion Boys saavutti uuden virstanpylvään osallistumalla Uuden Musiikin Kilpailuun (UMK), joka toimii Suomen karsintana Euroviisuihin. Heidän kilpailukappaleensa “Samaa taivasta katsotaan” julkaistiin 19. tammikuuta 2023, ja se sai laajaa kiitosta. Yhtyeen esitys UMK:n finaalissa erottui edukseen, ja se toi heille toisen sijan yhteensä 152 pisteellä, joista 124 tuli yleisöäänestyksestä, mikä osoittaa heidän vahvaa yhteyttä yleisöön.

Yhtyeen Jäsenet

Nykyiset JäsenetRooli
Aapo VuoriPerustajajäsen, Luova johtaja
Raimo PaavolaSoundin ja tyylin luoja
Mikael ForsbyMonipuolinen muusikko
Roope NieminenRytmiosaston jäsen
Tiina ForsbyEsiintyjä, Lavan karisma
Entinen JäsenRooli
Jyrki PaavolaAlkuvaiheen jäsen, keskeinen panos