Uutiset

JP Kukkonen sai 70 päivän tuomion rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta

JP Kukkonen saapui maanantaiaamuna (9. syyskuuta) Helsingin käräjäoikeuteen vastaamaan syytteisiin rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Tapaus sattui viime vuoden syyskuussa, kun Kukkosen veren alkoholipitoisuus oli 1,14, hänen ajaessaan Porsche 911 -urheiluautoa aamulla. Syytteen mukaan Kukkonen oli syyllistynyt rattijuopumukseen, ja hän myönsi virheensä, selittäen kyseessä olleen väärä arviointivirhe, koska hän oli nauttinut alkoholia edellisenä iltana.

Lisäksi Kukkonen sai syytteen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, koska autossa ei ollut lainmukaisesti vaadittua turvaistuinta. Tapahtumahetkellä hän oli viemässä lasta päiväkotiin.

JP Kukkonen-1

Oikeudenkäynti eteni nopeasti, ja Kukkoselle määrättiin 70 päivän rangaistus syyttäjän vaatimuksen mukaisesti. Hänen tuloihinsa perustuen oikeus määräsi sakoksi 420 euroa, vaikka Kukkosella ei ole tuloja Suomessa.

Kukkonen jakoi tapahtumasta oman kommenttinsa Instagramissa:

-Tänään viimein käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa vuosi sitten tapahtunutta virhearviointiani, kun lähdin aamulla edellisillan juhlien jälkeen ajamaan liian aikaisin ja veressäni oli alkoholia hieman yli sallitun määrän. Kommentoin samaa asiaa jo taannoin rikkeen tullessa julki. Itselleni nämä ovat hyvin vakavia asioita ja myönnän, että nyt hävettää aika tavalla. Olen myös kovin pahoillani ja kadun tapahtunutta sekä hyvilläni siitä, että sain ottaa läksystä opikseni ilman vakavampia seurauksia. Tyhmyydestä sakotetaan ja hyvä niin. En kommentoi oikeudenkäyntiä tai tilannetta tämän enempää.

Kukkonen korosti viestissään, kuinka vakavana hän pitää tapausta, ja hän ilmaisi syvää katumusta tapahtuneesta. Hän totesi olevansa kiitollinen siitä, että hän sai oppia läksynsä ilman vakavampia seurauksia.