Matka

Helsingin parhaat ravintolat 2024 – Uusimmat suosikit ja klassikot

Helsinki tunnetaan monipuolisesta ja elinvoimaisesta ruokakulttuuristaan, joka houkuttelee niin paikallisia kuin matkailijoitakin nauttimaan upeista makuelämyksistä. Kaupungin ravintolakenttä on täynnä huippuluokan ruokapaikkoja, joissa yhdistyvät laadukkaat raaka-aineet, taidokas ruoanlaitto ja ainutlaatuiset ympäristöt. Olipa kyseessä fine dining -kokemus, rennompaa tunnelmaa kaipaava illallinen tai uudenlaisten makujen metsästys, Helsinki parhaat ravintolat tarjoavat jokaiselle jotain erityistä.

Tässä ovat Helsingin huippuravintolat, jotka tarjoavat unohtumattomia ruokailukokemuksia kaikille makunystyröille:

1. Ravintola Olo

Ravintola Olo

Olo tarjoaa ainutlaatuisen makumatkan modernin suomalaisen keittiön parissa Michelin-tähtensä arvoisesti. Ravintola vie ruokailijat Suomen luonnon inspiroimien annosten maailmaan.

Palveluvaihtoehdot: Pöytävaraus vaaditaan · Tarjolla yksityinen ruokailuhuone · Tarjoaa vegaanisia annoksia 

Sijainti: Torikorttelit 

Osoite: Pohjoisesplanadi 5, 00170 Helsinki, Suomi 

Aukioloajat: 

  • Torstai: 18.00–00.00 
  • Perjantai: 16.00–00.00 
  • Lauantai: 16.00–00.00 
  • Sunnuntai: Suljettu 
  • Maanantai: Suljettu 
  • Tiistai: 18.00–00.00 
  • Keskiviikko: 18.00–00.00 

Puhelin: +358 10 3206250 

Ruokalista: olo-ravintola.fi

Ravintola Olo: Parhaat Annokset, Jotka Täytyy Kokeilla

Parhaat Annokset, Jotka Kannattaa Kokeilla Ravintola Olossa

  1. Pohjoismainen Merellinen Lautanen – Tuore valikoima paikallisia meren antimia, kuten silakkaa, merirapua ja suomalaista kaviaaria, kauniisti esille aseteltuna.
  2. Poronliha Metsän Makuineen – Ravintolan tunnettu annos, jossa murea poronliha yhdistyy villimarjoihin, sieniin ja muihin luonnonantimiin, tuoden esille suomalaisen metsän maut.
  3. Savustettu Kuha – Hienovaraisen savustettu kala-annos, jota usein täydentävät kermaiset kastikkeet ja kauden kasvikset, korostaen Suomen vesistöjen rikkautta.
  4. Kuningasrapu Tilli-Voilla – Ylellinen annos pohjoismaista kuningasrapua, joka tarjoillaan aromaattisen tilli-voin ja hienojen yrttien kera.
  5. Koivunmahlasorbetti – Raikas jälkiruoka, joka on valmistettu paikallisesta koivun mahlasta, hennon makea ja usein villimarjojen tai muiden metsäisten makujen kanssa yhdistetty.

2. Ravintola Savoy

Ravintola Savoy

Savoy on klassinen ravintola, joka yhdistää fine diningin perinteiset maut ja upeat näkymät Helsingin ylle. Tämä ikoninen ruokapaikka tunnetaan laadukkaasta suomalaisesta keittiöstään ja ensiluokkaisesta palvelustaan.

Palveluvaihtoehdot: Pöytävaraus vaaditaan · Ulkoterassi · Live-musiikkia 

Osoite: Eteläesplanadi 14, 00130 Helsinki, Suomi 

Aukioloajat: 

  • Torstai: 11.30–14.30, 18.00–00.00 
  • Perjantai: 11.30–14.30, 18.00–00.00 
  • Lauantai: 18.00–00.00 
  • Sunnuntai: Suljettu 
  • Maanantai: Suljettu 
  • Tiistai: Suljettu 
  • Keskiviikko: 11.30–14.30, 18.00–00.00 

Puhelin: +358 9 61285300 

Ruokalista: savoyhelsinki.fi

Ravintola Savoyn Suosituimmat Annokset Helsingissä

Tässä ovat Ravintola Savoyn kuuluisimmat ja parhaimmat annokset Helsingissä:

  1. Vorschmack – Tämä on Savoyn nimikkoannos. Maukas sekoitus jauhelihaa, lammasta ja silliä, tarjoiltuna perunoiden, punajuuren ja smetanan kanssa. Se on perinteinen suomalainen ruoka, josta on tullut ikoninen Savoyssa.
  2. Paistettu Kuha – Klassinen suomalainen kalaruoka, jota tarjoillaan usein kauden vihannesten ja kevyen, herkullisen kastikkeen kera.
  3. Poronfilee – Ylellinen annos, joka korostaa yhtä Suomen kuuluisimmista lihoista. Poronfileetä tarjoillaan yleensä juuresten, puolukoiden ja runsaan kastikkeen kanssa.
  4. Rapu – Rapukauden aikana tämä annos on erittäin suosittu. Savoy tarjoilee suomalaisia rapuja eri lisukkeiden kera, jotka korostavat rapujen hienovaraista makua.
  5. Kuninkasrapu – Tunnettu tuoreista merenelävistään, Savoy tarjoilee kuningasrapua hienostuneena annoksena, yleensä voin, sitruunan ja kauden koristeiden kera.
  6. Mäti ja Blinit – Suomalainen klassikko, jossa tuoretta kalaa mätinä tarjoillaan lämpimien blinien (pienten lettujen) päällä, smetanan, punasipulin ja tillin kera.
  7. Riistamenu – Riippuen kaudesta, Savoy tarjoaa myös erilaisia riista-annoksia, kuten hirveä, villisikaa tai ankkaa, jotka valmistetaan huolella ja tarjoillaan yhteensopivien lisukkeiden kanssa.

3. Ravintola Grön

Ravintola Grön

Grön keskittyy ekologisesti kestäviin, kasvipohjaisiin ruokiin, jotka valmistetaan sesongin parhaista raaka-aineista. Täällä ruoka ja ympäristöarvot kulkevat käsi kädessä, luoden ainutlaatuisen ruokailukokemuksen.

Palveluvaihtoehdot: Pöytävaraus vaaditaan 

Osoite: Albertinkatu 36, 00180 Helsinki, Suomi 

Aukioloajat: 

  • Torstai: 17.00–00.00 
  • Perjantai: 17.00–00.00 
  • Lauantai: 17.00–00.00 
  • Sunnuntai: Suljettu 
  • Maanantai: Suljettu 
  • Tiistai: Suljettu 
  • Keskiviikko: 17.00–00.00 

Puhelin: +358 50 3289181

Ravintola Grönin Parhaat Annokset Helsingissä

Tässä ovat Grönin parhaat ja kuuluisimmat annokset:

  1. Paahdettu Porkkana – Tämä yksinkertainen, mutta täyteläinen kasvisannos on yksi ravintolan tunnetuimmista. Porkkanat paahdetaan täydellisiksi ja tarjoillaan kevyen kastikkeen ja yrttien kera.
  2. Metsäsienet ja Viljapelto – Annos, joka tuo esiin Suomen metsien rikkaudet. Metsäsienet ja viljat tarjoillaan yhdessä luoden maanläheisen, mutta monivivahteisen makuelämyksen.
  3. Kuusenkerkkäjäätelö – Yksi Grönin suosituimmista jälkiruoista, joka yhdistää villin luonnon ja makeuden. Kuusenkerkistä valmistettu jäätelö on raikas ja yllättävä.
  4. Fermentoitu Juurikas – Fermentointi on yksi Grönin keittiön tavaramerkeistä. Tämä juurikasannos on sekä makunsa että valmistustapansa ansiosta erityisen suosittu.
  5. Villisorsa – Vaikka Grön on kasvispainotteinen, se tarjoaa myös huolella valmistettuja liharuokia, kuten villisorsaa, joka tarjoillaan kauden lisukkeiden kera.
  6. Luomu Leipä ja Juusto – Ravintolan leipä ja käsityönä valmistetut juustot ovat erikoisherkkuja, jotka nostavat jokaisen aterian tasoa.
  7. Kasviksista Rakennetut Menut – Grön tarjoaa usein erilaisia kasvismenuja, joissa on käytetty paikallisia raaka-aineita. Nämä menut ovat ravintolan sydän ja keränneet paljon kiitosta.

4. Ravintola Palace

Ravintola Palace

Palace tarjoaa modernit ja innovatiiviset annokset ylellisessä ympäristössä, jossa voi nauttia myös upeista merinäkymistä. Tämä Michelin-tähdellä palkittu ravintola hurmaa niin ruoallaan kuin kauniilla tunnelmallaan.

Palveluvaihtoehdot: Pöytävaraus vaaditaan · Tarjoaa erinomaisia cocktaileja · Wi-Fi käytettävissä 

Osoite: Eteläranta 10, 00130 Helsinki, Suomi 

Aukioloajat: 

  • Torstai: 18.00–00.00 
  • Perjantai: 18.00–00.00 
  • Lauantai: 18.00–00.00 
  • Sunnuntai: Suljettu 
  • Maanantai: Suljettu 
  • Tiistai: Suljettu 
  • Keskiviikko: 18.00–00.00 

Puhelin: +358 50 5020718 

Ruokalista: palacerestaurant.fi

Parhaat ja Kuuluisimmat Annokset

Tässä ovat Palace-ravintolan parhaat ja kuuluisimmat annokset:

  1. Carabinero-katkarapu – Tämä espanjalainen herkku tarjoillaan hienostuneella tavalla. Se on täyteläinen ja meren makuinen annos, jota täydentää huolella valitut lisukkeet.
  2. Kampasimpukka – Palace tunnetaan laadukkaista merenelävistä, ja kampasimpukka on yksi asiakkaiden suosikki. Yleensä tarjoillaan herkullisen kastikkeen ja kauden kasvisten kanssa.
  3. Hummeri ja sienet – Palace yhdistää usein merellisiä makuja ja metsän antimia, ja tämä annos yhdistää hummerin hienovaraiseen sienilisukkeeseen, joka luo ainutlaatuisen makuelämyksen.
  4. Siika – Tämä suomalainen kalaruoka on valmistettu hienostuneesti ja tarjoillaan usein kauden kasvisten ja kevyen kastikkeen kera, mikä korostaa kalan raikkautta ja makua.
  5. Ankanrinta – Murea ja mehevä ankanrinta tarjoillaan tavallisesti maukkaiden lisukkeiden ja runsaan kastikkeen kanssa, joka täydentää lihan täyteläistä makua.
  6. Palacen riistamenu – Riistan ystäville Palace tarjoaa kauden mukaan vaihtuvan riistamenun, jossa voi maistaa esimerkiksi hirveä tai peuraa huolella valittujen lisukkeiden kera.
  7. Jälkiruoka: Suklaa ja marjat – Palace tunnetaan myös hienostuneista jälkiruoistaan, ja erityisesti suklaan ja marjojen yhdistelmä on suosittu. Hienostunut makea päätös täydentää ruokailuelämyksen.

5. Finnjävel Salonki

Finnjävel Salonki

Finnjävel Salonki päivittää suomalaisia perinneruokia taiteellisiksi luomuksiksi, joissa historia ja nykyhetki kohtaavat. Salongin puolella jokainen annos on visuaalinen ja kulinaristinen elämys.

Palveluvaihtoehdot: Pöytävaraus vaaditaan · Yksityinen ruokailuhuone · Wi-Fi käytettävissä 

Sijainti: Taidehalli Helsinki 

Osoite: Ainonkatu 3, 00100 Helsinki, Suomi 

Aukioloajat: 

  • Torstai: 17.00–23.30 
  • Perjantai: 17.00–23.30 
  • Lauantai: 17.00–23.30 
  • Sunnuntai: Suljettu 
  • Maanantai: Suljettu 
  • Tiistai: 17.00–23.30 
  • Keskiviikko: 17.00–23.30 

Puhelin: +358 300 472340 

Ruokalista: finnjavel.fi 

Pöytävaraukset: quandoo.fi

Parhaat ja Kuuluisimmat Annokset

Tässä ovat Finnjävel Salongin kuuluisimmat ja parhaat annokset:

  1. Karjalanpiirakka – Klassinen suomalainen herkku, joka on valmistettu käsityönä ja tarjoiltu modernilla twistillä. Täytteenä käytetään yleensä riisiä, ja se tarjoillaan voin kera, luoden nostalgiaa ja uusia makuja yhdistävän elämyksen.
  2. Paistettu Silakka – Silakka on suomalaisen keittiön kulmakiviä, ja Finnjävel tarjoilee sen paistettuna rapeaksi, yhdessä perunamuusin ja herkullisten kastikkeiden kanssa.
  3. Veripalttu – Tämä vanha suomalainen perinneruoka on saanut modernin päivityksen Finnjävelin keittiössä. Se tarjoillaan huolella valittujen lisukkeiden ja kastikkeiden kanssa, mikä tekee siitä hienostuneen version perinteisestä ruoasta.
  4. Poronfilee – Finnjävel tuo suomalaisen riistan huipputasolle. Murea ja mehukas poronfilee tarjoillaan yleensä marjakastikkeen ja kauden vihannesten kanssa, mikä tuo esiin pohjoisen metsien maut.
  5. Mallaslimppu ja Voita – Ravintolan itse tehty mallaslimppu tarjoillaan tuoreena ja voin kera. Tämä yksinkertainen mutta täydellisesti toteutettu annos on saanut paljon kiitosta.
  6. Kantarellikeitto – Sienien ystäville Finnjävelin kantarellikeitto on todellinen herkkupala. Kermainen ja täyteläinen keitto tarjoillaan usein rapeiden leipäpalojen kanssa.
  7. Kalakukko – Tämä perinteinen suomalainen ruoka on saanut uuden ilmeen Finnjävelissä. Kalakukko valmistetaan perinteitä kunnioittaen, mutta sen tarjoilu ja esillepano nostavat sen fine dining -tasolle.

6. Ravintola BasBas Kulma

Ravintola BasBas Kulma

BasBas tarjoaa rennon ilmapiirin ja pitkän kaavan ruokia, jotka tekevät ravintolasta monen suosikin. Tämä trendikäs paikka yhdistää kansainvälisen keittiön vaikutteet ja paikalliset raaka-aineet.

Palveluvaihtoehdot: Pöytävaraus vaaditaan · Tarjoaa erinomaisia cocktaileja · Tarjoaa kasvisruokia 

Osoite: Telakkakadun kulma, Tehtaankatu 27-29, 00150 Helsinki, Suomi 

Aukioloajat: 

  • Torstai: 16.00–00.00 
  • Perjantai: 16.00–01.00 
  • Lauantai: 14.00–00.00 
  • Sunnuntai: Suljettu 
  • Maanantai: Suljettu 
  • Tiistai: Suljettu 
  • Keskiviikko: 16.00–00.00 

Puhelin: +358 44 2305900

Ravintola BasBas Kulman Herkullisimmat Annokset

Tässä ovat BasBasin kuuluisimmat ja parhaat annokset:

  1. Tartar – BasBasin tartar on yksi ravintolan nimikkoannoksista. Raaka naudanliha valmistetaan huolella ja tarjoillaan suolaisten kapristen, yrttien ja mausteiden kanssa, luoden täydellisen makuyhdistelmän.
  2. Grillattu Purjo – Tämä yksinkertainen, mutta kekseliäs annos tuo purjon täyteläiset ja paahteiset maut esiin, usein tarjoiltuna herkullisen vinaigretin tai juuston kera.
  3. Paahdettu Kukkakaali – Kasvisruoka, joka on saavuttanut suurta suosiota. Paahdettu kukkakaali tarjoillaan usein mausteisen tahinin tai jugurtin kanssa, luoden tasapainoisen ja aromikkaan annoksen.
  4. Hummeririsotto – BasBasin hummeririsotto on ylellinen ja kermaisen pehmeä annos, joka on täynnä meren makuja. Hummerin liha yhdistetään täydellisesti risoton kanssa, tehden tästä suositun valinnan.
  5. Paistettu Ankanrinta – Murea ja mehukas ankanrinta tarjoillaan usein kauden kasvisten ja hedelmien kanssa, kuten viikunat tai marjat, jotka korostavat ankan rikkaan täyteläistä makua.
  6. Grillattu Mustekala – Tuore mustekala grillataan täydellisesti, tuoden esiin sen luonnolliset meren maut. Tämä annos tarjoillaan usein mausteisella kastikkeella ja tuoreilla yrteillä.
  7. BasBasin Jälkiruoka “Churros” – Nämä rapsakat ja sokerilla kuorrutetut churrot ovat suosittu päätös illalliselle. Tarjoillaan yleensä suklaakastikkeen tai vaniljakreemin kanssa, ne tuovat täydellisen makean lopetuksen.

7. Ravintola Nolla

Ravintola Nolla

Nolla on edelläkävijä ekologisessa ruoanlaitossa, ja se panostaa täysin nollahävikkikonseptiin. Ravintola keskittyy innovatiivisiin annoksiin, jotka kunnioittavat sekä luontoa että makuja.

Palveluvaihtoehdot: Pöytävaraus vaaditaan · Tarjoaa erinomaisia cocktaileja · Tarjoaa vegaanisia annoksia 

Osoite: Fredrikinkatu 22, 00120 Helsinki, Suomi 

Aukioloajat: 

  • Torstai: 17.00–23.00 
  • Perjantai: 17.00–00.00 
  • Lauantai: 17.00–00.00 
  • Sunnuntai: Suljettu 
  • Maanantai: Suljettu 
  • Tiistai: 17.00–23.00 
  • Keskiviikko: 17.00–23.00 

Puhelin: +358 40 1639313 

Ruokalista: restaurantnolla.com 

Pöytävaraukset: dinnerbooking.com 

Kuuluisimmat Annokset Edelläkävijältä

Tässä ovat Ravintola Nollan kuuluisimmat ja parhaat annokset:

  1. Paistettu Siika – Yksi Nollan suosituimmista annoksista on täydellisesti paistettu siika, joka tarjoillaan tuoreiden vihannesten ja kevyen kastikkeen kera. Annos tuo esiin suomalaisen luonnon parhaat maut.
  2. Kasvismenu – Nollan kasvismenu on suosittu ja vaihtelee kauden mukaan. Siinä käytetään luomu- ja lähituotettuja vihanneksia, ja annokset valmistetaan kekseliäällä ja taidokkaalla tavalla.
  3. Raparperijälkiruoka – Tämä jälkiruoka on saanut paljon kiitosta sesonkiperäisellä raikkaudellaan. Raparperista valmistettu makea annos yhdistetään usein mousseen tai jäätelöön, luoden täydellisen tasapainon kirpeän ja makean välillä.
  4. Fermentoidut Juurekset – Nollassa käytetään paljon fermentointia, ja fermentoidut juurekset ovat suosittu lisuke, joka tuo syviä ja ainutlaatuisia makuja aterioihin.
  5. Villiyrttisalaatti – Tämä annos on todellinen suomalaisen luonnon juhla. Se sisältää suomalaisia villiyrttejä ja kauden kasviksia, tarjoten kevyen ja raikkaan aloituksen aterialle.
  6. Riista-annokset – Nolla tarjoaa sesongin mukaan vaihtuvia riista-annoksia, kuten hirveä ja peuraa, jotka valmistetaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja tarjoillaan paikallisten lisukkeiden kera.
  7. Hapanjuurileipä ja Tilliöljy – Nollan käsintehty hapanjuurileipä on monen asiakkaan suosikki, ja se tarjoillaan usein tilliöljyn tai muiden levitteiden kera.

8. Löyly Helsinki

Löyly Helsinki

Löyly yhdistää modernin suomalaisen keittiön ja rennon tunnelman merenrannan tuntumassa. Tässä ravintolassa pääset nauttimaan sekä herkullisista annoksista että uniikista saunakokemuksesta.

Palveluvaihtoehdot: Ulkoterassi · Takka · Tarjoaa erinomaisia cocktaileja 

Osoite: Hernesaarenranta 4, 00150 Helsinki, Suomi 

Aukioloajat: 

  • Torstai: 11.00–23.00 
  • Perjantai: 11.00–00.00 
  • Lauantai: 11.00–00.00 
  • Sunnuntai: 11.00–22.00 
  • Maanantai: 11.00–23.00 
  • Tiistai: 11.00–23.00 
  • Keskiviikko: 11.00–23.00 

Puhelin: +358 9 61286550 

Ruokalista: loylyhelsinki.fi 

Pöytävaraukset: dinnerbooking.com, asio.fi 

Parhaat Annokset Merenrannan Helmenä Helsingissä

Tässä ovat Löylyn kuuluisimmat ja parhaimmat annokset:

  1. Grillattu Lohta ja Uudet Perunat – Tämä klassinen suomalainen annos yhdistää täydellisesti grillatun lohen kauden tuoreisiin perunoihin ja yrttivoiin. Annos on yksi Löylyn suosituimmista kesäruoista.
  2. Härkätartar – Löylyn härkätartar on huolella valmistettu annos, jossa raakaa naudanlihaa tarjoillaan kapristen, sinapin ja rapean leivän kera. Se on erityisesti lihan ystävien suosikki.
  3. Rapea Kasvisburgeri – Kasvissyöjille Löyly tarjoaa herkullisen kasvisburgerin, jossa on rapeaksi paistettu kasvispihvi, tuoreet vihannekset ja täyteläinen majoneesi. Annos on suosittu myös vegaanisten vaihtoehtojen ystäville.
  4. Löylyn Burgeri – Tämä klassinen hampurilainen tarjoillaan mehukkaan naudanpihvin, cheddar-juuston, suolakurkun ja tuoreiden vihannesten kanssa. Se on yksi Löylyn tunnetuimmista annoksista ja täydellinen valinta rentoon ruokailuun.
  5. Merenelävälautainen – Löyly tunnetaan myös tuoreista merenelävistään, ja merenelävälautainen sisältää usein katkarapuja, savustettua kalaa ja simpukoita, tarjoten monipuolisen merellisen makuelämyksen.
  6. Savulohi ja Salaatti – Savustettu lohi tarjoillaan kevyen salaatin kera, joka sisältää kauden vihanneksia ja raikkaita kastikkeita. Tämä annos on erityisen suosittu kevyemmän aterian ystäville.
  7. Suklaakakku ja Marjat – Löylyn jälkiruokien kruununa on suussa sulava suklaakakku, joka tarjoillaan tuoreiden marjojen ja vaniljakastikkeen kanssa. Tämä makea herkku on täydellinen päätös aterialle.

9. Ravintola Yes Yes Yes

Ravintola Yes Yes Yes

Yes Yes Yes hurmaa värikkäillä ja kekseliäillä kasvispainotteisilla annoksillaan, jotka ovat täynnä makua. Tämä trendikäs ravintola tuo kasvisruoan modernin ja leikkisän otteen keskelle kaupunkia.

Palveluvaihtoehdot: Ulkoterassi · Tarjoaa vegaanisia annoksia · Syöttötuolit saatavilla 

Osoite: Iso Roobertinkatu 1, 00120 Helsinki, Suomi 

Aukioloajat: 

  • Torstai: 16.00–23.00 
  • Perjantai: 16.00–23.00 
  • Lauantai: 12.00–23.00 
  • Sunnuntai: 16.00–21.00 
  • Maanantai: 16.00–23.00 
  • Tiistai: 16.00–23.00 
  • Keskiviikko: 16.00–23.00 

Puhelin: +358 9 61285130 

Ruokalista: yesyesyes.fi 

Pöytävaraukset: dinnerbooking.com 

Yes Yes Yes – Parhaat Kasvisruokaelämykset

Tässä ovat Yes Yes Yes -ravintolan kuuluisimmat ja parhaimmat annokset:

  1. Halloumiranskalaiset – Yksi ravintolan suosituimmista annoksista. Rapeat halloumiranskalaiset tarjoillaan herkullisen kastikkeen kanssa, ja ne ovat täydellinen alkuruoka tai naposteltava.
  2. Bataattiranskalaiset – Rapeat bataattiranskalaiset ovat klassikko, joka tarjoillaan talon dipin kanssa. Tämä yksinkertainen, mutta vastustamaton lisuke on asiakkaiden suosikki.
  3. Grillattu Kukkakaali – Tämä annos on saanut paljon kiitosta sen täyteläisen maun ja esillepanon ansiosta. Grillattu kukkakaali tarjoillaan usein mausteisen tahnan ja tuoreiden yrttien kanssa.
  4. Falafelit ja Hummus – Yes Yes Yes tarjoaa huippuluokan falafeleja, jotka tarjoillaan samettisen hummuksen ja tuoreiden lisukkeiden kanssa. Tämä Lähi-idän makuja yhdistelevä annos on yksi ravintolan kärkinimistä.
  5. Lehtikaalisalaatti – Raikas ja maukas lehtikaalisalaatti sisältää usein sesongin vihanneksia, siemeniä ja herkullisen vinaigretten. Tämä terveellinen ja värikäs annos on monien suosikki.
  6. Pizzetta – Ravintolan pienet pizzat, eli pizzetat, ovat erityisen suosittuja. Ne täytetään monipuolisilla kasvisvaihtoehdoilla, kuten artisokalla, pavuilla ja sienillä, sekä erilaisilla juustoilla.
  7. Jälkiruoka: Matcha-jäätelö – Yes Yes Yes tunnetaan myös jälkiruoistaan, ja matcha-jäätelö on yksi niiden ehdottomista tähdistä. Se on raikas ja trendikäs päätös aterialle.

10. Ravintola Ultima

Ravintola Ultima

Ultima yhdistää tieteen ja ruoanlaiton luodakseen uudenlaisia makuelämyksiä tulevaisuuden keittiössä. Ravintola hyödyntää innovatiivisesti paikallisia raaka-aineita ja pyrkii ekologisesti kestävään gastronomiaan, mutta Fiasco by Ultima on sen leikkisämpi versio, jossa rentous ja kokeellisuus kohtaavat ainutlaatuisella tavalla.

Palveluvaihtoehdot: Pöytävaraus vaaditaan · Ulkoterassi · Tarjoaa erinomaisia cocktaileja 

Sijainti: Ravintola Sue Ellen 

Osoite: Eteläranta 16, 00130 Helsinki, Suomi 

Aukioloajat: 

  • Torstai: 17.00–23.30 
  • Perjantai: 17.00–23.30 
  • Lauantai: 11.00–15.00, 17.00–23.30 
  • Sunnuntai: Suljettu 
  • Maanantai: Suljettu 
  • Tiistai: 17.00–23.30 
  • Keskiviikko: 17.00–23.30 

Puhelin: +358 300 472341 

Ruokalista: restaurantfiasco.fi 

Pöytävaraukset: quandoo.fi

Innovatiivisimmat ja Kuuluisimmat Annokset

Tässä ovat Ultiman kuuluisimmat ja parhaat annokset:

  1. Hyönteisruoat – Ultima tunnetaan edelläkävijänä hyönteisruokien saralla. Annokset, joissa käytetään sirkkajauhoa tai paahdettuja hyönteisiä, ovat suosittuja sekä niiden ekologisuuden että yllättävän maukkauden vuoksi.
  2. Laboratoriossa Kasvatettu Liha – Ravintola tarjoaa vaihtoehtoja perinteiselle lihalle käyttämällä laboratoriossa kasvatettua lihaa, joka on ympäristöystävällisempi ja tarjoaa silti autenttisen makuelämyksen.
  3. Aeroponic Salaatit – Ultima kasvattaa tuoreita salaatteja ja yrttejä ravintolassa ilman maaperää, käyttäen vain ilmaa ja ravinneliuoksia. Nämä salaattiannokset ovat sekä tuoreita että ekologisia.
  4. Kampasimpukat ja Fermentoidut Kasvikset – Tämä annos yhdistää merellisiä makuja fermentoitujen kasvisten kanssa, luoden ainutlaatuisen makukombinaation, joka on saavuttanut suuren suosion.
  5. Paikalliset Kalat ja Merenelävät – Ultima painottaa lähiruokaa, ja sen kalat sekä merenelävät ovat aina tuoreita ja kestävästi pyydettyjä. Annokset tarjoillaan kekseliäiden lisukkeiden kera, jotka korostavat raaka-aineiden makua.
  6. Algal Pasta – Ravintola on kehittänyt oman pastansa, joka valmistetaan levistä. Tämä ravinteikas ja kestävä vaihtoehto perinteiselle pastalle on kerännyt paljon huomiota.
  7. Perunakaviaari – Perinteinen kaviaari on korvattu ainutlaatuisella perunasta valmistetulla versiolla, joka tuo annoksiin uudenlaista tekstuuria ja makua.