Viihde

Vain Elämää Star Marko Hietala peruuttaa konsertin terveysongelmien vuoksi

Tunnettu muusikko ja Vain elämää -tähti Marko Hietala, 58, jakoi faneilleen surullisia uutisia, jotka ovat koskettaneet monia. Entinen Nightwishin basisti ja laulaja julkaisi Instagram-tilillään videon, jossa hän kertoo terveydentilansa ongelmista.

Tällä hetkellä Hietala on kiertueella Tarja Turusen kanssa, ja heidän yhteisesiintymisensä ovat herättäneet suurta innostusta. Kuitenkin lauantain, 21. syyskuuta, keikka Obertraublingissa, Saksassa, ei sujunut suunnitelmien mukaisesti, sillä Hietala joutui perumaan esiintymisensä terveydellisten syiden vuoksi.

“En osaa edes sanoin kuvailla, kuinka tunteellinen olo minulla oli eilen Obertraublingissa,” hän kirjoitti julkaisunsa tekstissä, joka on vapaasti käännetty suomeksi. Markon rakkaus yleisöä ja lavalla olemista kohtaan kävi ilmi selkeästi: “Kaikki tietävät, että lavalla olo ja yhdessä teidän kanssa oleminen on minulle kaikki. Elän siitä energiasta, siitä yhteydestä, jonka jaamme. Niistä hetkistä, jolloin uppoudumme musiikkiin yhdessä. Vaikka se satuttaa sanoa näin, en pystynyt siihen tällä kertaa.”

Vaikka keikan peruuntuminen tuli yllätyksenä, Hietala painotti kiitollisuuttaan fanejaan kohtaan. “Kehoni ei pystynyt siihen, joten noudatin lääkärin ohjeita ja lepäsin,” hän selitti. Viestissään hän jakoi myös toivoa ja sitkeyttä: “En koskaan halua pettää teitä, enkä koskaan tule pettämään. Kaikki te, jotka tulitte valmiina rokkaamaan, tiedätte, että olin henkisesti mukana. Tämä ei ole ohi. Vahvistun ja ääneni tulee takaisin.”

Videolla Marko kertoo, että viime päivinä terveys on reistaillut, vaikka tarkempia yksityiskohtia hän ei paljastanut. Lohdullisesti hän kuitenkin kertoi olevansa jo paranemassa: “Nukuin viime yönä hikoillen kuin sika, ja kuume katosi. Pääni ja kehoni eivät enää satu, ja ääneni vaikuttaa palanneen,” hän sanoi leikillisesti ääntään korostaen.

Vaikka yksi keikka jäikin väliin, Hietala vakuutti faneilleen, että kiertue jatkuu suunnitelmien mukaan. “Ihmisen keho joskus pettää. Se on typerää, mutta väliaikaista,” hän pohti näyttäen sekä haavoittuvuuttaan että päättäväisyyttään.

Hietalan ja Turusen yhteisesiintymiset ovat olleet huikeita, ja heidän yhteistyönsä sai alkunsa muutama vuosi sitten yhteisellä festivaalilla, jossa he esittivät yhdessä Nightwishin version Phantom of the Operakappaleesta. Yhteistyö on jatkunut siitä lähtien menestyksekkäästi. “Meillä on hyvä synergia. Se on rentoa, mutta samalla tunnet, että jotain tapahtuu,” Hietala kertoi aiemmin Seiskalle.

Fanien odottaessa kiertueen loppuja Markon viesti pysyy kiitollisena ja toiveikkaana: “Kiitos rakkaudestanne, kärsivällisyydestänne ja siitä, että olette maailman parhaat fanit. Pysykää villeinä, nähdään pian.”