Uutiset

Sanna Marin loistaa maailman näyttämöllä musiikkitähtien kanssa New Yorkin festivaalilla

Maailman näyttämöllä nähtiin vaikuttava hetki, kun Suomen entinen pääministeri Sanna Marin esiintyi yhdessä kuuluisien musiikkitähtien kanssa New Yorkissa Global Citizen Festival 2024 -tapahtumassa. Central Parkissa järjestetty festivaali tunnetaan vaikuttavien henkilöiden kokoontumispaikkana, jossa puolustetaan tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia. Marin oli tapahtuman keskiössä, ja hän puhui livenä 60 000 katsojalle.

Instagramissa Marin jakoi innostuksensa kokemuksesta: 

– “Oli upeaa puhua tasa-arvosta ja ihmisoikeuksista Keskuspuistossa 60 000 ihmisen edessä”, hän kertoi Instagramin tarinoissa.

Global Citizen Festival

Tarinoissa, jotka ovat näkyvillä 24 tuntia julkaisusta, oli paitsi Marinin sanat myös kuvia ja videoklippejä tapahtumasta. Hänen puheensa kosketti yleisöä syvällisesti ja keskittyi teemoihin, jotka ovat aina olleet hänen poliittisen uransa ytimessä.

– “Tasa-arvo ja ihmisoikeudet ovat aina olleet minulle tärkeimmät arvot ja poliittisen näkemykseni perusta,” Marin sanoi intohimoisesti lavalta. Hän kertoi myös pääministerikaudestaan: 

– “Kun minusta tuli Suomen pääministeri, teimme merkittäviä muutoksia suojellaksemme transihmisten oikeuksia, säädimme uusia edistyksellisiä lakeja sukupuolen tunnustamisesta.” 

– “Ja mitä tapahtui? Taivas ei pudonnut, maa ei repeytynyt.”

Amerikkalainen räppäri Doja Cat

Tämä koskettava puhe pidettiin sunnuntaiaamuna Suomen aikaa, ja sitä täydensivät maailmanluokan tähtien esiintymiset. Yksi illan suurimmista yllätyksistä oli Ed Sheeranin ja Coldplayn Chris Martinin yhteinen esiintyminen, josta ei ollut tiedotettu etukäteen. Yleisö sai iloisen yllätyksen, kun nämä kaksi megatähteä nousivat lavalle yhdessä. Lavalla nähtiin myös muun muassa Post Malone ja Doja Cat.

Musiikin lisäksi tapahtumalla oli laajempi tarkoitus. Marin ja Outright International -järjestön toimitusjohtaja Maria Sjödin julkistivat tapahtumassa Adobe Foundationin antaman 500 000 dollarin (noin 448 000 euron) lahjoituksen Outright Internationalille. Outright International työskentelee maailmanlaajuisesti parantaakseen seksuaalivähemmistöjen asemaa.

Tämä esiintyminen ja puhe vahvistivat entisestään Marinin sitoutumista tasa-arvoon ja oikeudenmukaisuuteen globaalilla tasolla, osoittaen, että hänen vaikutusvaltansa ulottuu paljon poliittista uraansa pidemmälle.