Viihde

Näyttelijä Olga Temonen kertoo syövän aiheuttamasta matkastaan Kölnissä

46-vuotias suomalaisnäyttelijä Olga Temonen kohtaa elämänsä suurimman haasteen – taistelun neljännen vaiheen aivosyöpää vastaan. Vaikka diagnoosi on vakava, Temonen ei ole antanut sen lannistaa tahtoaan. Hän saa parhaillaan huipputason hoitoja Kölnissä, Saksassa, ja jatkaa elämänsä elämistä voimalla ja optimismilla. Temonen jakaa avoimesti matkaansa seuraajilleen, tarjoten samalla toivon sanomaa vaikeiden aikojen keskellä.

Äskettäin Temonen julkaisi Instagramissa koskettavan videon, jossa hän päivitti seuraajiaan Kölnin hoitoklinikalta. Videolla hän kertoo aamun hoidoista ja kuvailee kokemuksiaan rehellisesti ja avoimesti.

“Tänään sain sähköhoitoa – se kuulostaa hurjalta, mutta siihen kuuluu mietojen sähkövirtojen johtaminen suoraan aivoihin silmäkuoppien ja niskan kautta. Vietin kaksi tuntia täydellisessä pimeydessä hoidon aikana,” Temonen selittää, antaen katsojilleen käsityksen hoidon intensiivisyydestä.

Hän korostaa, että sähköhoito annettiin matalilla taajuuksilla pitkän ajan kuluessa. Samaan aikaan Temonen sai myös suuren annoksen C-vitamiinia suoraan suoneen. Vaikka hän mainitsee saaneensa vielä toisenkin tiputuksen, hän jättää yksityiskohdat paljastamatta myöhempään päivitykseen.

Temosen rinnalla tässä elämänvaiheessa kulkee hänen hyvä ystävänsä, toimittaja Anna Perho. Ystävykset ovat onnistuneet löytämään iloa haastavan hoitomatkan keskellä, ja kuvissa he hymyilevät yhdessä Kölnin nähtävyyksiä kierrellessään. Temonen kertoi hiljattain iloisesti suunnitelmistaan vierailla paikallisilla kurpitsamarkkinoilla. Ystävykset ovat ehtineet vierailla myös muun muassa Ludwig-museossa ja Kölnin tuomiokirkossa.

Vaikka sairaus on vakava, Temonen säilyttää vahvan toivon. Hän kertoi viime vuonna, että syöpää ei voida leikata, ja tammikuussa hän sai sädehoitonsa päätökseen. Tämän jälkeen hän on etsinyt uusia hoitomahdollisuuksia ympäri Eurooppaa, mukaan lukien Saksassa ja Alankomaissa, osoittaen määrätietoisuutensa tutkia kaikki mahdollisuudet.

Syöpäjärjestön videolla Temonen pohti diagnoosiaan ja sitä, kuinka hän on pysynyt positiivisena vaikeuksista huolimatta. “Joulu oli rankka – olin todella huonossa kunnossa. On raskasta huomata, kuinka oma terveys heikkenee, mutta on mahtavaa, että voi taas puhua,” Temonen kertoi videolla, osoittaen sitkeytensä ja keskittymisensä toipumiseen.

Haasteista huolimatta Temosen positiivinen asenne ja luja toivo tarjoavat inspiraatiota monille.