Uutiset

Ylen audiodraama paljastaa: Sanna Marinin tunnustuksia julkisuuden taka

Yle Areenassa 8. lokakuuta julkaistava uusi audiodraamasarja avaa Suomen entisen pääministerin Sanna Marinin elämää henkilökohtaisella ja ammatillisella tasolla. Sarja, nimeltään Sanna Marin – Miljoonia seuraajia, perustuu tositapahtumiin ja sisältää haastatteluja henkilöiltä, jotka olivat läheisiä Marinille. Sarja tarjoaa katsojille mahdollisuuden kurkistaa kulissien taakse ja nähdä, millaista elämä politiikan huipulla todella oli, mutta myös Sannan henkilökohtaisista haasteista kerrotaan avoimesti.

Yksi sarjan vaikuttavimmista hetkistä kuvaa Marinin ajatuksia vuoden 2022 kesän kohun aikana. Tuolloin juhlavideot, joissa Marin nähtiin juhlimassa, levisivät laajalle mediassa, herättäen kansainvälistä huomiota. Draamassa Marinin hahmo kertoo avoimesti paineista, joita hän koki: “Siivoan, teen töitä, ja kun se ei riitä, lähden juoksemaan. Kun juokseminen ei selvitä päätäni, lähden juhlimaan. Ja juhlin kunnolla,” hän myöntää. Hänen tunnustuksensa syvenevät, kun hän kertoo, että pääministerin roolin jatkaminen olisi voinut johtaa hänen omaan uupumiseensa: “Jos jatkan tällä tiellä, törmään seinään.”

Sarja alkaa kesän 2022 tapahtumilla, kun kohu Marinin juhlimisesta saavutti huippunsa. Marin vastasi julkisuuteen levitettyjen juhlien jälkeen median kysymyksiin ja antoi oman näkemyksensä tapahtumista. Sarjassa käsitellään myös hänen kohtaamaansa tiukkaa mediapainetta, erityisesti kysymyksiä, jotka koskivat muusikko Olavi Uusivirtaa, joka nähtiin juhlavideolla. “Yritän pysyä rauhallisena,” Marin sanoo, kuvaten henkistä taakkaa, jota hän kantoi julkisuuden keskellä.

Anna-Maija Tuokko

Sanna Marin – Miljoonia seuraajia tutkii Marinin matkaa paitsi poliitikkona, myös ihmisenä. Sarja kattaa hänen elämänsä varhaiset vaiheet ja hänen nopean nousunsa politiikan huipulle. Sarjassa käsitellään myös hänen henkilökohtaista elämäänsä, mukaan lukien hänen tyttärensä Emman syntymä vuonna 2018. Marin kertoo sarjassa siitä, kuinka hän tasapainotteli uuden äitiyden ja poliittisen uransa välillä ja tunteista, jotka se herätti.

Haastattelut poliitikoilta, avustajilta, toimittajilta ja läheisiltä ihmisiltä tuovat ainutlaatuisen näkökulman Marinin johtajuuteen ja paineisiin, joita hän kohtasi. Sarja tarjoaa syvällisen katsauksen hänen tarinaansa ja tuo esille tunteiden ja päätösten monimutkaisuuden, jonka kanssa hän kamppaili. Sarjan ensi-ilta lupaa tarjota aidon ja rehellisen kuvan yhdestä Suomen tunnetuimmista poliittisista hahmoista, esittäen Sanna Marinin johtajana, ihmisenä ja naisena, joka kohtasi haasteensa rohkeudella ja päättäväisyydellä.