Viihde

Ruoskan Tähdet: Erika Vikman ja Käärijä Puhuvat Ystävyydestään ja Vihapuheesta

Erika Vikman, poptähti tunnettu rohkeista esiintymisistään, vieraili lauantaina MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa ja antoi haastattelun Aki Linnanahteelle, jossa hän kertoi musiikillisista projekteistaan. Keskustelu siirtyi hänen yhteistyöhönsä Käärijän, eli Jere Pöyhösen kanssa, jonka kanssa Vikman julkaisi alkuvuodesta hittikappaleen Ruoska. Kaksikon välinen ystävyys on vahvistunut tämän yhteistyön myötä, mistä puhuttiin myös haastattelussa.

Linnanahde esitti Vikmanille kevyemmän, henkilökohtaisemman kysymyksen: “Mikä on viimeisin Whatsapp-viesti, jonka olet saanut Käärijältä tai lähettänyt hänelle?” Vikman ei hämmentynyt kysymyksestä, vaan otti puhelimensa esiin ja paljasti heidän viimeisimmän viestiketjunsa.

“Hänen viimeisin viestinsä minulle on: ‘Olen ihan helvetin kovaa ääntä, liekkiemoji, liekkiemoji, kuka on tuottanut?'”, Vikman kertoi nauraen. Hän lisäsi, että hänen viimeisin viestinsä Käärijälle oli yksinkertaisesti “Nauti”. Vaikka Vikman ei avannut viestien taustaa tarkemmin, keskustelun rento sävy heijasti selvästi heidän ystävällistä suhdettaan. “Aika kannustavaa ja hauskaa molemmin puolin. Teillä on mahtava suhde,” Linnanahde kommentoi.

Vikman ja Käärijä esittivät Ruoska-kappaleen ensimmäisen kerran livenä yleisölle UMK:n väliajalla helmikuussa, ja tämä esitys ilahdutti faneja suuresti. Kappaleen musiikkivideo kuitenkin keräsi myös negatiivista huomiota verkossa. Helmikuussa Vikman otti kantaa vihamielisiin kommentteihin Instagramissaan ja kertoi, että vaikka hänellä on paksu nahka, hän ymmärtää, miten haitallisia tällaiset kommentit voivat olla muille.

Erika Vikman ja Käärijä

“Itselläni on erityisen paksu nahka, eikä nettiviha vaikuta minuun millään tavalla. Mutta kaikilla ei ole sellaista,” hän huomautti. “Yksikin ilkeä kommentti voi vaikuttaa valtavasti ja tehdä haavoittuvaksi,” hän painotti ja kehotti kunnioittamaan toisia ihmisiä.

TikTok-videolla, jonka Vikman myöhemmin julkaisi, hän käsitteli saamiaan äänekkäitä kommentteja, joista osa oli liitetty myös Ruoska-musiikkivideon kommenttikenttään. Yksi erityisen ilkeä kommentti oli kutsunut häntä “Suomen epäherkullisimmaksi naiseksi”, kun taas toinen kommentti oli nimittänyt häntä “noloimmaksi naiseksi, joka on päässyt levytyssopimukseen Suomessa”.

Negatiivisuudesta huolimatta fanit täyttivät hänen kommenttinsa lohduttavilla ja kannustavilla viesteillä. “Karmeita kommentteja, olet täydellinen juuri tuollaisena,” eräs käyttäjä kirjoitti. Toinen lisäsi: “Ihanaa, kun uskallat olla juuri sellainen kuin olet.”

Vikmanin ja Käärijän esitys Ruoska-kappaleesta UMK:ssa oli merkittävä hetki heidän yhteistyössään, ja kaksikko jatkaa yleisön hurmaamista voimakkaalla taiteellisella yhteydellään.