Politiikka

Vuorikosken Uutuuskirja: Mitä Sanna Marinin Johtajuuden Kulisseissa Todella Tapahtui?

Helsingin Sanomien toimittaja ja tietokirjailija Salla Vuorikoski oli lauantaina MTV3:n Huomenta Suomessa kertomassa uutuuskirjastaan Poikkeuksellinen pääministeri, joka käsittelee entistä pääministeriä Sanna Marin. Vuorikosken teos julkaistaan 14. lokakuuta, ja se tarjoaa mielenkiintoisia näkökulmia Marinin pääministerikauteen.

Vuorikosken mukaan kirja paljastaa, miten pääministerikausi vaikutti Mariniin ja miten hän muuttui vuosien aikana. Moni Marinia läheltä seurannut on huomannut tämän muutoksen, ja Vuorikoski toivoo, että kirjassa esitetyt vaihtoehtoiset vastaukset tarjoavat syvällisempää ymmärrystä muutoksen syistä.

_”Kirjassa voi olla jotain uutta jollekin, kuten mitä kansainvälisten suljettujen ovien takana tapahtui tai demareiden sisäisistä jännitteistä,”_ Vuorikoski totesi lähetyksessä.

Salla Vuorikoski

Vuorikoski kertoi pyytäneensä Marinia haastatteluun kirjaa varten, mutta Marin kieltäytyi. Tämä ei kuitenkaan tullut yllätyksenä, sillä Marin oli jo pääministerikautensa lopulla vetäytynyt suomalaisten medioiden haastatteluista.

_”Hän ei ole halunnut olla median kanssa tekemisissä tai antaa haastatteluja, joten en ollut yllättynyt, että vastaus oli ei,”_ Vuorikoski kommentoi. Vaikka Marin ei osallistunut kirjan tekoon, teos tarjoaa ainutlaatuisia taustoja hänen kaudestaan ja paljastaa, mitä tapahtui kulisseissa.