Kyselylistat

Terveys tasapainossa: Kuinka paljon kaloreita sinun tulisi syödä päivässä?

Kuinka monta kaloria päivässä tarvitaan riippuu useista tekijöistä, kuten iästä, sukupuolesta, painosta, pituudesta, aktiivisuustasosta ja yleisestä terveydestä. Yleisesti ottaen terveysviranomaiset suosittelevat aikuisille keskimäärin noin 2000–2500 kalorin päivittäistä saantia ylläpitämään terveellistä painoa ja hyvinvointia. Tarkemman arvion saamiseksi omasta päivittäisestä kalorintarpeestaan on suositeltavaa kääntyä ravitsemusterapeutin tai lääkärin puoleen. Lisäksi on tärkeää kiinnittää huomiota ruokavalion monipuolisuuteen ja ravintoaineiden saantiin terveyden ylläpitämiseksi.

Mitä kalorit ovat?

Kalorit ovat yksikkö, jota käytetään energian mittaamiseen ruoassa ja juomassa. Ne edustavat sitä määrää energiaa, jonka elimistö saa ravinnosta, ja ne ovat olennainen osa aineenvaihduntaa. Yleisesti ottaen kaloreita tarvitaan kehon perustoimintojen ylläpitämiseen, kuten hengitykseen, sydämen sykkeeseen ja ruoansulatukseen, sekä fyysiseen aktiivisuuteen. Ruuan kalorimäärä vaikuttaa siihen, kuinka paljon energiaa elimistö saa, ja liiallinen kalorien saanti voi johtaa painonnousuun, kun taas liian vähäinen saanti voi aiheuttaa energiavajeen.

Kuinka monta kaloria tarvitsen?

Tässä on kaloritarve eri ikäryhmille:

 • Lapset (1-3 vuotta): Noin 1000-1400 kaloria päivässä riippuen aktiivisuustasosta ja kasvunopeudesta.
 • Lapset ja nuoret (4-8 vuotta): Noin 1200-1800 kaloria päivässä riippuen aktiivisuudesta ja kasvusta.
 • Lapset ja nuoret (9-13 vuotta): Noin 1400-2200 kaloria päivässä riippuen aktiivisuustasosta ja kasvunopeudesta.
 • Nuoret (14-18 vuotta): Noin 1800-2800 kaloria päivässä riippuen sukupuolesta, aktiivisuustasosta ja kasvusta.
 • Aikuiset (19-30 vuotta): Noin 2000-3000 kaloria päivässä riippuen sukupuolesta, aktiivisuustasosta ja painosta.
 • Aikuiset (31-50 vuotta): Noin 1800-2800 kaloria päivässä riippuen sukupuolesta, aktiivisuustasosta ja painosta.
 • Aikuiset (51 vuotta ja vanhemmat): Noin 1600-2400 kaloria päivässä riippuen sukupuolesta, aktiivisuustasosta ja painosta.

Kuinka monta kaloria tarvitsen terveellisen painon ylläpitämiseen?

Tässä on yleisiä suosituksia terveellisen painon ylläpitämiseen tarvittavasta päivittäisestä kalorimäärästä:

 • Arvioi perustarve: Laske perustarve käyttämällä BMR-laskuria (Basal Metabolic Rate) saadaksesi arvion siitä, kuinka paljon kaloreita tarvitset lepoon ja perustoimintoihin.
 • Huomioi aktiivisuustaso: Lisää päivittäiseen kalorimäärään liikunnan ja fyysisen aktiivisuuden perusteella. Aktiivisempi elämäntyyli vaatii enemmän kaloreita.
 • Tee tarvittavat säädöt: Säädä kalorimäärääsi tarpeen mukaan saavuttaaksesi tai ylläpitääksesi haluamaasi painoa. Pidä mielessä, että terveellinen ja kestävä painonpudotus tai -hallinta vaatii asteittaista muutosta ruokavaliossa ja elämäntavoissa.
 • Kuuntele kehoasi: Ole tietoinen omasta nälästäsi ja kylläisyydentunteestasi. Vältä ylensyömistä ja kuuntele kehoa syödessäsi.

Terveellisen painon ylläpitämiseksi kuinka monta kaloria päivässä riittää?

Terveen painon ylläpitämiseksi päivittäisen kalorimäärän tulisi olla tasapainossa kulutetun energian kanssa. Yleisesti ottaen aikuisten tulisi pyrkiä kuluttamaan sama määrä kaloreita kuin he saavat päivittäin ruoasta, jotta paino pysyy vakiona. Tämä tarkoittaa sitä, että kalorien saannin ja kulutuksen tulisi olla tasapainossa. Tämän tarkka määrä vaihtelee yksilöllisesti sukupuolen, iän, painon, pituuden ja fyysisen aktiivisuuden tason mukaan. Keskimäärin terveysviranomaiset suosittelevat aikuisille noin 2000-3000 kaloria päivässä riippuen aktiivisuustasosta ja muista tekijöistä. Tämä määrä voi kuitenkin vaihdella yksilöllisesti, ja on tärkeää kuunnella omaa kehoa ja säätää ruokavaliota ja liikuntaa tarpeen mukaan.

Laihduttamiseen kuinka monta kaloria on tarpeeksi päivässä?

Laihduttamiseen kuinka monta kaloria on tarpeeksi päivässä

Painonpudotukseen tarvittava päivittäinen kalorimäärä riippuu useista tekijöistä, kuten henkilön lähtöpainosta, aktiivisuustasosta, ikästä ja yleisestä terveydestä. Yleensä turvallinen ja tehokas tapa laihtua on luoda kohtuullinen kalorivaje, joka kannustaa kehoa polttamaan enemmän energiaa kuin mitä se saa ravinnosta. Tämä voi vaihdella yksilöittäin, mutta yleisesti ottaen kalorivaje noin 500–1000 kaloria päivässä voi auttaa saavuttamaan terveellisen ja kestävän painonpudotuksen. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että päivittäinen kalorimäärä ei ole liian alhainen, mikä voi aiheuttaa ravintoaineiden puutosta ja terveysongelmia. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi kannattaa keskustella ravitsemusterapeutin tai lääkärin kanssa, joka voi auttaa laatimaan henkilökohtaisen ruokavalion ja liikuntaohjelman.

Varten Painonnousu kuinka monta kaloria riittää päivässä?

Painonlisäykseen tarvittava kalorimäärä vaihtelee yksilöllisesti ja riippuu useista tekijöistä, kuten iästä, sukupuolesta, pituudesta, painosta ja fyysisestä aktiivisuudesta. Yleisesti ottaen, jotta voit lisätä painoasi terveellisesti, sinun tulisi kuluttaa enemmän kaloreita kuin kulutat päivittäin. Tämä tarkoittaa, että sinun on syötävä enemmän kuin perusaineenvaihduntasi ja päivittäinen fyysinen aktiivisuutesi kuluttavat. Usein suositellaan lisäämään kalorimäärää maltillisesti, noin 300-500 kaloria enemmän kuin päivittäinen energiankulutus. On kuitenkin tärkeää saada nämä kalorit terveellisistä lähteistä, kuten täysjyvätuotteista, kasviksista, hedelmistä, proteiinista ja terveistä rasvoista, jotta lisäpaino koostuu pääasiassa lihaskudoksesta eikä pelkästään rasvasta. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi ja terveyden ylläpitämiseksi on suositeltavaa kääntyä ravitsemusterapeutin tai terveydenhuollon ammattilaisen puoleen, joka voi auttaa määrittämään sopivan kalorimäärän yksilöllisiin tarpeisiisi.

Lue myös: Kuinka monta inkiväärishottia voi juoda päivässä?