Maailman pienin koira on chihuahua. Tämä hurmaava pieni koirarotu on tunnettu pienestä koostaan ja suuresta persoonallisuudestaan. Chihuahua painaa yleensä vain 1-3 kilogrammaa ja sen korkeus on noin 15-23 senttimetriä. Rodun alkuperä on Meksikossa, ja se on saanut nimensä Chihuahua-nimisestä osavaltiosta.

Chihuahuat ovat erittäin älykkäitä ja uskollisia lemmikkejä. Vaikka ne ovat pieniä, niiden rohkeus ja itsevarmuus ovat valtavat. Chihuahuat rakastavat olla huomion keskipisteenä ja muodostavat vahvan siteen omistajiinsa. Ne ovat myös hyvin energisiä ja leikkisiä, ja niiden kanssa voi harrastaa monenlaista aktiviteettia, kuten agilitya ja temppujen opettelua.

Chihuahuat tarvitsevat huolellista hoitoa, koska niiden pieni koko tekee niistä herkkiä kylmälle ja loukkaantumisille. On tärkeää pitää ne lämpiminä talvella ja suojata niitä liian rajuilta leikeiltä isompien koirien kanssa. Lisäksi niiden pienet leuat ja hampaat vaativat erityistä huomiota hammashygienian suhteen.

Kaiken kaikkiaan chihuahua on täydellinen lemmikki niille, jotka etsivät pientä, mutta suurta persoonaa omaavaa koiraa. Sen hurmaava ulkonäkö ja iloinen luonne tekevät siitä monien suosikin ympäri maailmaa.

Muut maailman pienimmät koirat

Muut maailman pienimmät koirat ovat yhtä hurmaavia ja suloisia. Näitä pikkuruisia lemmikkejä löytyy monia eri rotuja, jotka valloittavat sydämesi. Tässä on joitakin muita pieniä koirarotuja:

Yorkshirenterrieri

Yorkshirenterrieri

Yorkshirenterrieri, tai “yorkki”, on pieni mutta pippurinen koirarotu, joka painaa yleensä vain 2-3 kilogrammaa. Tämä suloinen ja elegantti koira on tunnettu silkkisestä, pitkistä turkistaan, joka vaatii säännöllistä hoitoa. Parasta yorkshirenterrierissä on sen rohkea ja itsevarma luonne – vaikka se on pieni, sen sydän on suuri. Yorkit ovat uskollisia ja energisiä lemmikkejä, jotka rakastavat seikkailuja ja viihtyvät hyvin perheen parissa.

Pomeranian

Pomeranian

Pomeranian, tuo pieni pörröinen energiapommi, painaa yleensä vain 1,5-3,5 kilogrammaa. Tämä koira on todellinen katseenkääntäjä upean tuuhean turkkinsa ansiosta, joka muistuttaa pientä leijonanharjaa. Pommerin parhaimpia puolia on sen iloisuus ja leikkisä luonne. Se on aina valmis leikkimään ja nauttimaan omistajansa seurasta. Tämä pieni koira tuo varmasti iloa ja energiaa kotiisi!

Maltankoira

Maltankoira

Pieni ja valkoinen, tämä koira on tunnettu silkkisestä, pitkästä turkistaan, joka vaatii säännöllistä hoitoa. Yleensä se painaa 3-4 kilogrammaa ja on täydellinen sylikoira. Tämä rotu on lempeä, älykäs ja hyvin seurallinen, nauttien erityisesti ihmisten seurasta. Se on ollut suosittu lemmikki jo antiikin ajoista lähtien ja sen viehättävä ulkonäkö yhdistettynä sen suloiseen luonteeseen tekee siitä ihanteellisen kumppanin. Tämä hurmaava karvaturri tunnetaan nimellä maltankoira.

Papillon

Papillon

Tämä pieni koira, jonka paino on yleensä 3-5 kilogrammaa, on tunnettu suurista, perhosmaisista korvistaan ja eloisasta luonteestaan. Se on älykäs, oppivainen ja erittäin energinen, nauttien kaikenlaisesta aktiviteetista, kuten agilitystä ja temppujen opettelusta. Tämä koira on myös hyvin seurallinen ja rakastaa viettää aikaa omistajiensa kanssa, ollen aina valmiina uusiin seikkailuihin. Kauniit korvat ja suloinen ulkonäkö tekevät tästä rodusta vastustamattoman – se on papillon.

Ranskanbulldoggi

Ranskanbulldoggi

Pieni mutta lihaksikas koira on tunnettu lyhyestä kuonostaan ja suurista lepakkomaisista korvistaan. Se painaa yleensä 9-14 kilogrammaa ja on täydellinen kumppani kaupungissa asuville perheille. Tämä koira on ystävällinen, leikkisä ja sopeutuvainen, nauttien sekä sisä- että ulkoelämästä. Se on myös erinomainen vahtikoira, vaikka sen pieni koko voi hämätä. Älykäs ja rakastava luonne tekee tästä rodusta erinomaisen perhekoiran – se on ranskanbulldoggi.

Lue myös