Suomi

Lempeä sää on odotettavissa palaavan Suomeen

Suomessa odotetaan lämpötilojen alkavan nousta keskiviikon tienoilla, saavuttaen mahdollisesti 25°C.

Keskiviikkona maan ylle on todennäköisesti muodostumassa pieni korkeapainejärjestelmä, joka hajottaa pilviä ja nostaa lämpötiloja, erityisesti eteläisillä alueilla. Yksittäiset sadekuurot ovat kuitenkin edelleen mahdollisia.

“Lämpötilat nousevat yleisesti hyvin yli 20 asteen. Saattaisimme lähestyä 25 asteen rajaa, vaikka se onkin epävarmaa. Mutta varmasti pääsemme lähelle sitä, erityisesti maan eteläisimmillä alueilla,” sanoi Forecan meteorologi Sara Salonen Helsingin Sanomille maanantaina.

Lämpötilat saattavat nousta 25°C:een myös eteläisillä alueilla torstaina. Maan itäosien odotetaan nauttivan kirkkaasta säästä, vaikkakin lännestä saapuva saderintama voi tuoda sateita pohjoisille alueille päivän aikana ja läntisiin osiin illalla.

Tulevan viikonlopun sääennuste on edelleen epävarma, mutta näyttää siltä, että suuria muutoksia sääolosuhteissa ei ole odotettavissa.

“Viimeisin ennuste osoittaa, että lämpötilat saattavat jatkaa nousuaan, mahdollisesti ylittäen 20 astetta myös pohjoisilla alueilla. Etelässä lämpötilat saattavat pysyä yli 25 asteen,” Salonen sanoi.

Viikonlopun aikana on myös mahdollisuus ajoittaisiin sadekuuroihin.