Rahkapiirakka on suomalainen klassikko, joka yhdistää herkullisesti rapean kuoren ja täyteläisen rahkatäytteen. Tämä perinteinen herkku sopii niin juhlahetkiin kuin arjen kahvipöytäänkin. Seuraavassa reseptissä käydään läpi, kuinka valmistat tämän suussa sulavan piirakan alusta loppuun.

Rahkapiirakka resepti

Tässä on yksinkertainen resepti rahkapiirakkaan:

Ainekset:

Pohja:

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • 500 g maitorahkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Ohjeet:

  1. Pohjan valmistus:
    ➜ Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää muna vatkaten.
    ➜ Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
    ➜ Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Täytteen valmistus:
    ➜ Vatkaa kerma vaahdoksi.
    ➜ Sekoita rahka, munat, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunan raastettu kuori keskenään. Lisää vaahtoon ja sekoita varovasti.
    ➜ Kaada täyte pohjan päälle vuokaan.
  4. Paistaminen:
    ➜ Paista piirakkaa 175 asteessa uunin alatasolla noin 30-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin.
  5. Tarjoilu:
    ➜ Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoile sellaisenaan tai marjojen kanssa.

Rahkapiirakka ravintoarvotiedot

Tässä on ravintosisältötaulukko rahkapiirakalle:

RavintoaineMäärä per annos
Energia (kcal)250     
Proteiini (g)
Hiilihydraatit (g)20       
sokereita (g)   12       
Rasva (g)15       
tyydyttynyttä (g)9   
Kuitu (g)0.5            
Suola (g)0.3            

Haluatko nähdä lisää reseptejä? Seuraa alla olevia linkkejä