Lettutaikina suosittu herkku ympäri maailmaa, mutta erityisesti Suomessa niitä rakastetaan niiden yksinkertaisuuden ja monipuolisuuden vuoksi. Opastamme sinut valmistamaan sen kotona ja keskustelemme kunkin ainesosan ravintoarvoista.

Lettutaikina ohje 

Ainekset:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • Noin 1 dl vettä (tarpeen mukaan)
  • 1 dl hienonnettua tuoretta salaattia (esim. roomansalaatti tai lehtisalaatti)

Ohjeet:

  1. Sekoita suuressa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola.
  2. Lisää oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi.
  3. Vähitellen lisää vettä, kunnes taikina on sopivan notkeaa mutta ei liian tahmeaa. Taikinan tulee olla helposti käsiteltävissä.
  4. Hienonna valitsemasi salaatti erittäin hienoksi ja sekoita taikinaan tasaisesti.
  5. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä peitettynä noin 30 minuuttia.
  6. Kauli taikina haluamaasi paksuuteen ja muotoon, ja käytä esimerkiksi piirakan pohjana tai innovatiivisena pizzapohjana.

Ravitsemustiedot

RavintoaineMäärä per 100g
Energia (kcal)         280   
Proteiini (g)          8             
Hiilihydraatit (g)     52            
sokereita (g)1             
Rasva (g)              6      
tyydyttynyttä (g)1   
Ravintokuitu (g)       2        
Natrium (mg)           400           

Haluatko nähdä lisää reseptejä? Seuraa alla olevia linkkejä