Suomi

“Digital Secure Life” -peli esittelee uuden kauden parantaakseen kyberturvallisuustaitoja

Digitaali- ja väestötietovirasto on ilmoittanut merkittävästä päivityksestä “Digitaalisesti Turvattu Elämä” -mobiilipeliin käynnistämällä uuden kauden, joka on täynnä kehittyneitä digitaalisen turvallisuuden tehtäviä. Tavoitteena tarjota digitaalisen turvallisuuden koulutusta upottavan ja vuorovaikutteisen kokemuksen kautta, peli mahdollistaa nyt pelaajille, erityisesti niille, jotka ovat kiinnostuneita tietoturvasta, ottaa roolin tietoturva-asiantuntijana käsitellen monimutkaisia digitaalisia vaaroja kuvitteellisessa Tyrskylän kaupungissa.

Digitaalisen turvallisuuden kasvavan merkityksen kontekstissa yhä enemmän yhteenliitetyssä yhteiskunnassamme tämä peli nousee olennaiseksi välineeksi yksilöille hankkia tarvittavat taidot tunnistaa ja tehokkaasti käsitellä kyberturvallisuusuhan. Pelin uusimmat lisäykset keskittyvät haasteisiin, joita organisaation tietoturva-asiantuntija saattaa kohdata, tarjoten käytännön kokemusta riskien hallinnasta, jatkuvuuden suunnittelusta ja tapahtumien reagoinnista.

Suunniteltu houkuttelemaan sekä aloittelijoita että niitä, joilla on syvällisempi ymmärrys digitaalisesta turvallisuudesta, uusin kausi pyrkii parantamaan pelaajien ymmärrystä kyberturvallisuusstrategioista. Digitaali- ja väestötietovirasto rikastaa pelikokemusta tarjoamalla “Digitaalisesti Turvattu Elämä” -koulutuskursseja, jotka tarjoavat lisätukea auttaakseen pelaajia voittamaan pelin haasteet. Aloittelijoille pelin aikaisemmat kaudet tarjoavat helposti lähestyttävän sisäänkäynnin digitaalisen turvallisuuden periaatteisiin.

Pelillistämisen käyttö “Digitaalisesti Turvattu Elämä” -pelissä on tunnustettu sen kyvystä parantaa digitaalista tietämystä. Aalto-yliopiston helmikuussa 2023 tekemä tutkimus nosti pelin esimerkilliseksi malliksi sen pedagogisesta menetelmästä välittää kyberkansalaistaitoja kautta Euroopan unionin. Senioriasiantuntija Juha Kirves antaa pelin tehokkuuden ansioksi sen todentuntuisten skenaarioiden käytön, jotka heijastavat yleisiä digitaalisia riskejä, tehden opetuksesta vaikuttavaa ja suoraan sovellettavaa.

Sen julkaisusta lähtien “Digitaalisesti Turvattu Elämä” on saavuttanut yli 60 000 latausta ja on saanut myönteisiä arvioita käyttäjäkunnaltaan, jonka panos on ollut elintärkeä pelin kehitykselle. Saatavilla maksutta App Storessa ja Google Playssa, peli tavoittaa laajan yleisön tarjoten versioita suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Henkilöille, jotka haluavat parantaa digitaalisen turvallisuuden osaamistaan luovan ja mukaansatempaavan alustan kautta, lisätietoja “Digitaalisesti Turvattu Elämä” -pelistä ja siihen liittyvistä koulutusohjelmista on saatavilla Digitaali- ja väestötietoviraston verkkosivustolla.