Suomi

Purra vakuuttaa, että Perussuomalaiset tuomitsevat kaikki rikolliset javäkivaltaiset toimet.

Perussuomalaisten johtaja Riikka Purra ilmaisi torstaina X:ssä tuomitsevansa kaikenlaiset rikolliset ja väkivaltaiset teot, ja hän kiitti poliisia ‘mielikuvituksellisten suunnitelmien’ estämisestä mieheltä, jota syytetään epäilyttävien pakettien lähettämisestä poliittisille puolueille.

YLE paljasti torstaina, että entistä perussuomalaista epäillään useiden väärennettyjen räjähteiden postittamisesta Vihreiden liiton, Vasemmistoliiton ja Sosiaalidemokraattien puoluetoimistoihin.

Helmikuussa yhteensä seitsemään puoluetoimistoon eri puolilla maata lähetettiin epäilyttäviä paketteja. Tämän seurauksena Vasemmistoliiton Helsingin toimisto evakuoitiin, mutta myöhemmin todettiin, että paketti ei aiheuttanut todellista uhkaa ihmisille tai omaisuudelle. Perussuomalaisten puoluesihteeri Harri Vuorenpää vahvisti julkiselle yleisradiolle, että epäilty oli puolueen entinen jäsen.

Helsingin Sanomien lokakuussa julkaiseman raportin mukaan tapausta käsitellään laittomana uhkana, joka on tehty terroristisessa tarkoituksessa.

Torstaina Purra kuvasi tapausta sekä ‘häiritseväksi että masentavaksi’.

Sisäministeri Mari Rantanen Perussuomalaisista (PS) ilmaisi myös pettymyksensä tapahtuneesta.

Hän kommentoi MTV:lle, ‘Luonnollisesti pidän sitä epäedullisena, kun henkilöt, jotka eivät kunnioita demokratiaa, arvoa jota me arvostamme, hakeutuvat ryhmäämme. Toivoisin, että Perussuomalaisissa ei olisi jäseniä, jotka eivät tue demokraattista järjestelmäämme.'”