Teknologia

iOS 18 + Apple AI – KAIKKI UUTTA!!

Käsillä on vihdoin aika tutustua iOS 18:aan! Apple on juuri julkaissut ensimmäisen betaversion, ja tänään haluan esitellä täysin uudistetun kotinäytön, kokonaan uuden version Ohjauskeskuksesta, Applen uudet älykkyysominaisuudet ja paljon muuta, mistä Apple ei edes maininnut. Tervetuloa iOS 18:n maailmaan!

iOS 18 beta on saatavilla Suomessa syyskuussa 2024.

Trending

Kotinäyttö                           

Uudessa kotinäytössä voit ensimmäistä kertaa iPhonen historiassa vapaasti siirtää sovelluskuvakkeita, eikä niiden tarvitse olla lukittuna näytön yläosaan. Voit esimerkiksi luoda kuvion kotinäyttöösi, joka pysyy muuttumattomana, riippumatta siitä, millä sivulla olet.

Jos olet kuin minä, olet aina halunnut muuttaa sovelluskuvakkeiden ulkonäköä. iOS 18:ssa on nyt uusi mahdollisuus muokata näyttöä tavalla, joka ei ole aiemmin ollut mahdollista. Voit esimerkiksi valita täysin tummat kuvakkeet Applen sovelluksille tai muokata jokaisen sovelluksen ulkoasua.

Uuden käyttöliittymän avulla voit vaihtaa kaikkien sovellusten ulkonäön, mikä voi toki myös aiheuttaa ulkonäkökatastrofeja. Applen uusi “silmätippa”-ominaisuus auttaa sinua löytämään täsmälleen haluamasi värin, jonka voit sitten soveltaa koko sovelluskirjastoosi.

Sovellusten lukitseminen ja piilottaminen

iOS 18:ssa voit ensimmäistä kertaa lukita sovelluksia Face ID:n avulla. Voit myös piilottaa sovellukset täysin niin, ettei niitä voi nähdä ilman Face ID:tä tai pääsykoodia. Tämä ominaisuus oli yksi toivotuimmista iPhone-käyttäjien keskuudessa, ja se on vihdoin täällä.

Widgettien muokkaus

Kotinäytössä on nyt mahdollisuus muokata widgettejä reaaliajassa. Voit muuttaa widgettien kokoa lennossa ja palauttaa alkuperäisen asettelun helposti.

Ohjauskeskus

Ohjauskeskus on kokenut suuren muodonmuutoksen. Uusi “suosikit”-sivu on täysin muokattavissa, ja voit lisätä uusia ohjaimia suoraan kirjastosta. Widgettien kokoja voi säätää vapaasti, ja uusi AirPlay-käyttöliittymä tekee musiikin hallinnasta entistä kätevämpää.

Lukitusnäyttö

Lukitusnäytön pikaohjaimet ovat nyt täysin muokattavissa. Voit vaihtaa vasemman ja oikean puolen ohjaimet omien tarpeidesi mukaan.

Siri ja tekoäly

iOS 18 tuo mukanaan uusia Apple-intelligence-ominaisuuksia ja päivitetyn Siri-käyttöliittymän. Siri osaa nyt paremmin käsitellä kysymyksiä ja henkilökohtaisia tietoja yksityisyyttä suojaten.

Uusi ChatGPT-integraatio parantaa yleisten kysymysten käsittelyä. Nämä ominaisuudet tulevat saataville myöhemmissä beetaversioissa.

Viestit-sovellus

Viestit-sovelluksessa voit nyt ajoittaa viestien lähetyksen myöhemmäksi, käyttää värillisiä reaktioita ja lisätä mukautettuja tarroja. Voit myös käyttää tekstimuotoiluja, kuten lihavointia ja kursivointia, sekä uusia tekstitehosteita.

Salasanat-sovellus

Apple on lisännyt kokonaan uuden Salasanat-sovelluksen, jossa kaikki iCloud-avaimesi ovat helposti saatavilla. Tämä tekee kahden tekijän todennuksesta ja salasanojen hallinnasta entistä helpompaa.

Kalenteri ja Muistutukset

Kalenterisovellus on saanut suuren päivityksen, ja muistutukset on nyt integroitu kalenteriin. Voit suorittaa muistutuksia suoraan kalenterista ja nähdä ne kotinäytön widgeteissä.

Kuvat-sovellus

Kuvat-sovellus on saanut uuden aloitussivun, jossa on valikoituja muistoja, ihmisiä ja lemmikkejä. Voit myös suodattaa kuvia esimerkiksi muokattujen kuvien perusteella.

Muistiinpanot-sovellus

Muistiinpanot-sovelluksessa voit nyt nauhoittaa ääntä suoraan muistiinpanoihin, jotka transkriboidaan automaattisesti. Voit myös tehdä matemaattisia laskelmia ja korostaa tekstiä valitsemillasi väreillä.

Laskin-sovellus

Uusi Laskin-sovellus sisältää laskuhistorian ja mahdollisuuden muuntaa mittayksiköitä, kuten valuuttoja tai energiayksiköitä, suoraan sovelluksessa.

Pelitila

iOS 18 tuo mukanaan uuden pelitilan, joka parantaa suorituskykyä vähentämällä taustatoimintoja. Pelitilassa on myös parempi tilaääni ja vähennetty viive peliohjaimille.

Lompakko-sovellus

Lompakko-sovelluksessa on parannettu lippujen ulkoasua ja mahdollisuus jakaa Apple Cash -maksuja koskettamalla kahta iPhonea yhteen.