Politiikka

Kansallinen Kokoomus palauttaa johtoasemansa HS:n kyselyssä

KANSALLINEN KOKOOMUS on palannut johtoon tuoreimmassa Helsingin Sanomien toteuttamassa mielipidemittauksessa.

Hallitsevan oikeistolaisen puolueen kannatus nousi 0,8 prosenttiyksikköä edellisestä kyselystä ja ylsi 21,4 prosenttiin. Sosiaalidemokraattien kannatuksen laskiessa 0,7 prosenttiyksikköä 20,8 prosenttiin, nämä kaksi puoluetta vaihtoivat sijojaan kyselyn kärjessä.

Ensimmäistä kertaa kuuteen kuukauteen Perussuomalaiset kokivat nousua kannatuksessaan, kasvaen 17,2 prosentista 17,9 prosenttiin.

Keskustapuolue ja Vihreä liitto molemmat menettivät kannatusta 0,3 prosenttiyksikköä, edellinen laskien 9,9 prosenttiin ja jälkimmäinen 8,5 prosenttiin. Vasemmistoliitto ja Ruotsalainen kansanpuolue pysyivät vakaasti 9,1 prosentissa ja 4,1 prosentissa. Kristillisdemokraatit ja Liike Nyt molemmat kasvattivat kannatustaan 0,1 prosenttiyksiköllä, nousten 4,0 prosenttiin ja 2,2 prosenttiin.

Hallitsevan liittouman, johon kuuluvat Kansallinen Kokoomus, Perussuomalaiset, Ruotsalainen kansanpuolue ja Kristillisdemokraatit, kannatus kasvoi 1,6 prosenttiyksikköä, saavuttaen 47,4 prosenttia.

Verian suoritti 2,622 puhelinhaastattelua kyselyä varten 6. marraskuuta ja 10. joulukuuta välisenä aikana. Kyselyn tulosten virhemarginaali on noin kaksi prosenttiyksikköä, erityisesti suurimpien puolueiden osalta.