Viihde

Musiikkilegenda Jussi Raittinen on poistunut keskuudestamme

Jussi Raittinen on kuollut 13 helmikuuta.

Helsingissä, kotonaan pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana, on menehtynyt 80-vuotias musiikkilegenda Jussi Raittinen. Asiasta kertoo Raittisen ystävä Raimo Öystilä tämän Facebook-sivulla. Raittisen poika Pekka Raittinen julkaisi keskiviikkona sosiaalisessa mediassa päivityksen, jossa hän toivoo perheen puolesta hienotunteisuutta ja rauhaa surun aikana.

Päivityksessä on kuva isästä ja pojasta yhdessä vuosikymmeniä sitten, ja kuvan vieressä käsinkirjoitettu teksti “menossa keikalle”.

Raittinen täytti 80 vuotta syksyllä 2023. Syntymäpäivähaastattelussaan muusikko totesi yhä rokkaavansa, vaikka terveysongelmien vuoksi käyttääkin kävelytukea. “Ylipäätään on ihme, että olen päässyt tähän ikään”, Raittinen sanoi syntymäpäivänään.

Raittisen yhtye The Boys olisi tänä vuonna täyttänyt 60 vuotta. Vuonna 1964 perustettua yhtyettä on kutsuttu Suomen pisimpään yhtäjaksoisesti toimineeksi rock-yhtyeeksi. Jussi Raittisen veli Eero Raittinen on myös esiintynyt yhtyeen riveissä.

“Siinä piti huolehtia omista keikoista ja bändin keikoista ja pyörittää palettia. Mutta tietenkin meillä oli hauskaa. Sen jälkeen asiat rauhoittuivat hieman”, Raittinen muisteli bändiä taivaaseen IS:ssä syyskuussa 2023.

Jussi Raittinen on kuollut

Raittinen tunnettiin myös sanoittajana, säveltäjänä ja sovittajana.

Jussi Raittinen jätti liiketalousopintonsa kesken musiikkiuran vuoksi. Äiti varoitti uravalinnasta, ja isä oli myös Suomen Pankin hallituksessa.

Myöhemmissä haastatteluissaan Raittinen suositteli nuorille toista ratkaisua.

“Aina on ollut erilaisia reittejä alalle ja levytykseen, mutta on syytä muistaa, että vain hyvin pieni osa levyttäneistä onnistuu. Myönnän, että mekin haaveilimme albumin jälkeen auton ostamisesta, mutta niin ei käynyt. Musiikkiin ei kannata panostaa yksin, koulunkäynti on hyväksi”, Raittinen sanoi 75-vuotishaastattelussaan.

Jussi Raittinen

Elämänsä aikana Raittinen työskenteli myös musiikkijärjestöjen parissa ja käsitteli ainakin eläke-, sosiaaliturva- ja verotusasioita muusikoille. Hänelle oli myönnetty valtion taiteilijaeläke.

VIIMEISINÄ VUOSINAAN Jussi Raittinen kärsi erilaisista terveysongelmista. Vuonna 2020 Raittinen sai sydänkohtauksen, jonka jälkeen hänelle tehtiin nelinkertainen ohitusleikkaus.

Jussi Raittinen on kuollut 13 helmikuuta.

80-vuotishaastattelussaan Raittinen ylisti myös suhteellisen hyvää terveyttään vaimonsa Caritan ansiosta.

“Hän on leikkaussairaanhoitaja. Minulla on hyvin hyvä hoito kotona!”

Pariskunnan yhteiselämä kesti yli 50 vuotta.

Jussi Raittinen on kuollut 13 helmikuuta.

“Caritalle ei varmasti ollut helppoa jäädä kotiin yksin, kun minä vain halusin mennä. Hän jopa jätti työnsä noin kymmeneksi vuodeksi hoitaakseen lapsia ja kotia”, Jussi Raittinen kuvasi 75-vuotishaastattelussaan.

Toinen pariskunnan pojista, Jukka, syntyi vakavan sydänsairauden kanssa. Jukka Raittinen kuoli 38-vuotiaana vuonna 2013.