Viihde

Cyan Kicks: UMK 2024 ja “Dancing With Demons”

Cyan Kicksin osallistuminen Suomen Uuden Musiikin Kilpailuun (UMK) vuonna 2024 kappaleellaan “Dancing With Demons” on herättänyt suurta huomiota. Yhtye, joka sijoittui toiseksi vuoden 2022 UMK:ssa kappaleellaan “Hurricane”, on sen jälkeen kiertänyt ahkerasti Eurooppaa, esiintyen pääesiintyjänä Saksassa ja kiertäen Yhdistyneessä kuningaskunnassa sekä Manner-Euroopassa yhdessä rock-yhtye Smash Into Piecesin kanssa. Cyan Kicks koostuu neljästä lahjakkaasta muusikosta: laulaja Susanna Alexandrasta, kitaristi Niila Perkkiöstä, basisti Leevi Erkkilästä ja rumpali Pietari Reijosesta. Yhtyeen ainutlaatuinen soundi, jota kuvaillaan “metallisydämeksi pop-kuoressa”, on saanut ansaittua tunnustusta niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.

Syväsukellus “Dancing With Demons” -kappaleeseen

“Dancing With Demons” on syvällinen tutkielma sisäisten demonien kohtaamisesta ja niiden muuttamisesta voimavaraksi. Kappale on saanut inspiraationsa pitkästä ja intensiivisestä työskentelystä, ja sen viimeistely tapahtui Lontoon legendaarisissa RAK Studiossa yhteistyössä brittiläisen lauluntekijän Dan Lancasterin kanssa. Kappaleen sanoma resonoi kuulijoiden kanssa, tarjoten perspektiiviä omien heikkouksien ja pelkojen kohtaamiseen. “Me kaikki kamppailemme omien demonejemme kanssa. Mitä jos voisimme kääntää ne vahvuuksiksemme?” pohtii yhtyeen laulaja Susanna Alexandra.

UMK24-tuomaristo on tunnustanut Cyan Kicksin “Dancing With Demons” -kappaleen voiman. Kommentoiden sen tarttuvaa kertosäettä, syvyyttä ja odottamattomia elementtejä, tuomaristo näkee kappaleessa potentiaalia kestää aikaa ja säilyttää kuuntelijoiden kiinnostus. Laulaja Susannan äänen tunneilmaisu ja kappaleen räjähtävä energia ovat tekijöitä, jotka vahvistavat Cyan Kicksin asemaa modernina suomalaisen rock-musiikin edustajana.

Vaikutus Suomalaiseen Musiikkikenttään ja Fanien Odotukset

Cyan Kicksin jatkuva innovatiivisuus ja kyky yhdistää genrejä uudella ja raikkaalla tavalla ovat tuoneet yhtyeelle laajan fanikunnan sekä kotimaassa että ulkomailla. “Dancing With Demons” -kappaleen menestys UMK 2024 -kilpailussa ei ole vain mahdollisuus edustaa Suomea Eurovision laulukilpailussa, vaan myös vahvistaa yhtyeen asemaa suomalaisen musiikin kärjessä. Yhtyeen musiikillinen matka ja kyky luoda yhteyksiä yleisöönsä niin sanoitusten kuin energisten esiintymistensä kautta, luo vahvan perustan kappaleen menestykselle.

Kohti Uusia Seikkailuja

Cyan Kicksin osallistuminen UMK 2024 -kilpailuun “Dancing With Demons” -kappaleella on merkittävä askel yhtyeen uralla. Se ei ainoastaan osoita heidän kykyään uudistaa ja pysyä relevanttina muuttuvassa musiikkimaailmassa

, vaan myös heidän sitoutumistaan taiteeseensa ja fanien voimaan. Yhtyeen matka on inspiroiva osoitus luovuuden voimasta, musiikin yhdistävästä vaikutuksesta ja unelmien tavoittelusta. Cyan Kicksin tarina UMK:ssa on vasta alkamassa, mutta “Dancing With Demons” on jo nyt vahvistanut heidän asemaansa yhtenä tämän vuoden kilpailun kohokohdista, luvaten tuoda lisää innovatiivisia kappaleita ja unohtumattomia esiintymisiä tulevaisuudessa.

UMK 2024: Uusien Kappaleiden Esittely ja Cyan Kicksin Paluu

Suomen Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) 2024 on käynnistynyt komeasti, tuoden eteemme monipuolisen kattauksen artisteja ja kappaleita, jotka edustavat suomalaisen musiikin nykytilaa ja tulevaisuuden visioita. Yksi kilpailun kohokohdista on Cyan Kicksin paluu kappaleella “Dancing With Demons”, joka jatkaa yhtyeen tunnusomaista linjaa yhdistellen rockia ja elektronisia elementtejä. Tämä artikkeli käy läpi UMK 2024:n ensimmäisen viikon julkaisut, heittäen valokeilaan niin vanhat tutut kuin uudet tulokkaatkin.

Cyan Kicks – “Dancing With Demons”

Kilpailun avausnumerona kuultiin Cyan Kicksin “Dancing With Demons”, joka on saanut inspiraationsa sisäisten demonien kohtaamisesta ja niiden muuttamisesta voimavaraksi. Cyan Kicksin aiempi menestys UMK:ssa ja kansainvälisillä areenoilla on asettanut odotukset korkealle, ja “Dancing With Demons” vastaa näihin odotuksiin tarjoamalla kuulijoille syvällisen ja voimaannuttavan musiikkikokemuksen.

Sexmane – “Mania”

Seuraavana päivänä esittelyssä oli Sexmanen “Mania”, kappale, joka sukeltaa syvälle artistin omiin kokemuksiin ja tunteisiin. “Mania” tarjoaa kuulijoille raakaa energiaa ja aitoutta, yhdistellen moderneja soundeja perinteisempään rap-tyyliin. Kappale haastaa kuulijan pohtimaan omaa suhdettaan ympäröivään maailmaan ja sisäisiin myrskyihinsä.

Sara Siipola – “Paskana”

Maanantaina vuoroon astui Sara Siipolan “Paskana”, joka tuo UMK:n lavalle herkkyyttä ja inhimillisyyttä. Kappale käsittelee pettymystä, surua ja toipumista, puhutellen kuulijoitaan syvästi henkilökohtaisella tasolla. Siipolan vahva tulkinta ja kappaleen kaunis melodia luovat yhdessä unohtumattoman musiikillisen kokemuksen.

Jesse Markin – “Glow”

Tiistaina kuultiin Jesse Markinin “Glow”, joka on energinen yhdistelmä poppia ja R&B:tä. Markinin ainutlaatuinen ääni ja kappaleen tarttuva rytmi tekevät “Glow’sta” täydellisen esimerkin nykypäivän pop-musiikin monimuotoisuudesta. “Glow” kannustaa kuulijoita etsimään valoa pimeydestä ja uskomaan parempaan huomiseen.

Windows95man – “No Rules”

Keskiviikon yllättäjä oli Windows95manin “No Rules”, joka rikkoo perinteisiä musiikillisia kaavoja ja tuo UMK:hin elektronisen musiikin vivahteita. “No Rules” on kunnianosoitus 90-luvun elektroniselle musiikille, tuoden samalla modernin twistin. Kappale haastaa kuulijat heittäytymään musiikin vietäväksi ja unohtamaan säännöt hetkeksi.

Sini Sabotage – “Kuori mua”

Torstain julkaisu, Sini Sabotagen “Kuori mua”, on voimakas ja koskettava kappale, joka käsittelee henkilökohtaista kasvua ja itsensä löytämistä. Sabotagen tunnistettava ääni ja kappaleen syvälliset sanoitukset luovat yhdessä vahvan musiikillisen lausunnon.

Mikael Gabriel x nublu – “Vox Populi”

Viikon päätti Mikael Gabrielin ja nublun yhteistyökappale “Vox Populi”, joka on dynaaminen sekoitus hip hopia ja poppia. Kappaleen nimi, joka tarkoittaa “kansan ääntä” latinaksi, heijastaa sen sanomaa: se on voimakas puheenvuoro yhteiskunnallisista aiheista, joka kannustaa kuulijoita ajattelemaan kriittisesti ja olemaan aktiivisia yhteiskunnan jäseniä.

UMK 2024 on osoittautunut jälleen kerran monipuoliseksi ja kiehtovaksi kilpailuksi, joka esittelee suomalaisen musiikin laajaa kirjoa. Jokainen kilpailukappale tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman ja musiikillisen kokemuksen, luvaten tehdä tästä UMK-vuodesta unohtumattoman.